Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Motorcyklar och dans i hyllade Malmöstudion Simogos nästa spelsläpp

Det prisade spelföretaget Simogo i Malmö avslöjar nu att deras nästa storsatsning ska bli ett väldigt annorlunda spel jämfört med hyllade ”Year Walk ”och ”Device 6”. Nu väntar ett "kul och snabbt" spel med motorcyklar, dans, masker och en mystisk butik.

Magnus "Gordon" Gardebäck, Jonas Tarestad och Simon Flesser på Simogo.Bild: Lars Brundin
Spelstudion Simogo i Malmö har gjort stort väsen av sig i spelbranschen med sina spel ”Year Walk”, ”Device 6” och ”The Sailor’s Dream”. Bakom Simogo står duon Magnus Gardebäck och Simon Flesser.
I helgen har de själva avslöjat detaljer om Simogos kommande storsatsning som de hävdar är större än de tidigare spelen och som dessutom involverar fler personer i arbetsprocessen än tidigare.
På företagets blogg skriver de att projektet går under namnet ”Project Night Road”, men att det inte kommer att bli spelets slutgiltiga namn.
”Om ord som ’tänkande’, ’långsamt’ och ’läskigt’ är ord som man kunde associera med ’Device 6’ och ’Year Walk’, så är orden för ”Project Night Road” snarare ’snabbt’, ’kul’ och ’spektakulärt’”, skriver Simogo.
De skriver i sin bloggpost att ”Project Night Road” kommer att vara mer som ett vanligt spel i det att det har ett tydligt mål, poängsystem och man ska kunna spela det om och om igen.
Spelet kommer enligt bloggposten att innehålla flera olika karaktärer, motorcyklar, dans, masker, skumma krafter, en mystisk second-hand-butik som bara existerar i en flickas drömmar samt ett ”väldigt väldigt coolt soundtrack”.
Simogo uppger att de inte alls vet när spelet kommer att släppas, men att det definitivt inte kommer att bli i år.
Läs hela Simogos bloggpost här.
Så här har Simogos tidigare spel sett ut:
Håll koll på Malmös spelvärld – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen