Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Veterinär prickas – missade supertumör i tamråtta

Veterinären från Lomma upptäckte aldrig den stora tumören i tamråttans mage och får därför en varning av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

Det var i februari förra året som en kvinna upptäckte att hennes tamråtta verkade hängig. Den var orolig, kliade sig maniskt och luktade illa.
Vid ett besök hos veterinären i Lomma bedömdes råttan som överviktig på grund av fel kost och ordinerades vegandiet och en rad olika vitaminer och mediciner.
Till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjuvård säger veterinären att hen minns att råttans buk var mycket stor och att en stank av dött kött spred sig från djuret.
Efter undersökningen åkte djurägaren hem med sitt husdjur, men tvingades sedan avliva den ett par dagar senare när råttans hälsotillstånd försämrades.
Kroppen skickades sedan till Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion och då hittades en tolv centimeter lång och sju centimeter bred tumör i råttans mage.
Ansvarsnämnden menar att veterinären borde ha hittat den stora tumören och utdelar därför en varning.
Vill du ha fler nyheter från Lomma kommun? Gå då in och gilla ”Här i Lomma” på Facebook och få alla våra senaste nyheter rakt in i ditt eget flöde.
Gå till toppen