Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Allt fler anställda inom Malmö stad väljer att sluta

Förra året sade rekordmånga Malmö stad-anställda upp sig. En registerslagning talar för att ännu fler slutar i år. "Det här är oroande," säger Malmös HR-direktör Liselott Nilsson.

Liselott Nilsson, HR-direktör Malmö stadBild: Jenny Fors
I våras väckte Malmö stads personalredovisning stor uppmärksamhet. Den visade att över 2000 Malmö stad-anställda lämnade sina anställningar i fjol, den högsta siffran någonsin. Särskilt hög var flykten bland socialsekreterare och lärare - yrkesgrupper som Malmö stad akut behöver.
Läs också Rekordmånga lämnar sina jobb i Malmö stad
Av Malmö stads 24000 anställda sade 11 procent upp sig under fjolåret.
I mars i år frågade Sydsvenskan Malmö stads HR-direktör Liselott Nilsson vad som händer med personalomsättningen i år?
– Jag hoppas att den minskar. Jag menar att vi hade en ganska sund personalomsättning när vi låg på sex till åtta procent om året. Då ingår ju sådana som går i pension, sa hon då.
Läs också Hoppas trenden vänder
Nu pågår förhandlingar inför kommunfullmäktiges beslut om nästa års kommunbudget.
Liselott Nilsson har gjort en redovisning av aktuell personalomsättning för politikerna.
Enligt den redovisningen stiger antalet anställda som slutar ytterligare i år.
Årets åtta första månader, till och med augusti, har 8,5 procent av Malmö stads personal sagt upp sig eller gått i pension. Samma period förra året var motsvarande siffra 7,5 procent.
Ökningen är alltså en procentenhet. Räknat på att Malmö stad har 24000 anställda betyder det att de som har sagt upp sig är ungefär 240 fler i år än i fjol, till och med augusti.
I redovisningen, som är hämtad ur kommunens personaladministrativa system, finns också de personalgrupper där störst andel hittills i år har slutat.
Bland grundskollärare i årskurserna 1-7 sade 15 procent upp sig årets första åtta månader, jämfört med 9 procent samma period förra året.
Även uppsägningarna bland socialsekreterare har ökat något, från 14 procent i fjol till 15 procent i år.
Det ska väl mycket till om inte årets personalomsättning slår fjolårets rekord?
– Som det ser ut av de här siffrorna har vi högre personalomsättning, ja. Men jag vill inte dra slutsaten ännu. Det här är rådata som inte har analyserats. Det finns en osäkerhet i materialet, säger Liselott Nilsson.
Vad gör ni åt situationen?
– Det är klart att det här är oroande.
– Personalomsättningen är en indikator. Vi behöver titta på varför medarbetare väljer att sluta. Det måste analyseras i respektive verksamhet.
Medan uppsägningarna hittills i år har ökat, så har sjukskrivningarna minskat något enligt slagningen i personalsystemet.
– Det här är indikatorer. Utan att ha gjort den fulla analysen vill vi visa politiken åt vilket håll kurvorna går och att både sjukfrånvaron och personalomsättningen är en utmaning, säger Liselott Nilsson.
Av Malmö stads totala budget på ungefär 20 miljarder kronor om året går 55 procent till personalkostnader.
Gå till toppen