Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

LB07 klart för allsvenskan

Efter segern i Östersund säkrade LB07 en plats i nästa säsongs allsvenska.

Efter en suverän säsong där LB07 hittills bara förlorat två matcher kunde Limhamnslaget säkra avancemanget till damallsvenskan på söndagen. Allt som behövdes var en poäng i bortamatchen mot Östersund.
Serieledarna tog hand om alla tre och tog sin 19:e seger för säsongen.
– Det känns jättebra även om jag inte tror att det har sjunkit in riktigt ännu. Vi spelade inte bra idag, men vi kämpade och det är skönt att det är klart, sa lagkaptenen och dagens matchhjälte Mia Persson.
LB07:s Mia Persson gjorde två mål i matchen mot Östersund.Bild: PETTER ARVIDSON
LB07:s sportchef Johan Andersson såg matchen på en webbstreamning och hade en nervig eftermiddag.
– Jag var så nervös att jag höll på att gå sönder, sa han även om hans LB07 fick en bra start med ett ledningsmål i den 23:e minuten.
En lång frispark från målvakten Emma Lind på egen planhalva nådde lagkaptenen Mia Persson som tog emot bollen i straffområdet, vände och tryckte dit bollen med ett tillslag.
– Jag såg att den skulle gå över deras siste spelare och sedan hade jag lite flyt med att få med mig bollen i vändningen, tyckte Mia Persson.
Med målet tog LB07 ett kompakt grepp om händelserna och skapade chanser att utöka ledningen. Närmast var målskytten Mia Persson som träffade ribban när hon frispelades efter ett långt inlägg.
Mia Persson blev ändå tvåmålsskytt i matchen. Med tio minuter kvar skickade hon in en frispark. Hon skruvade bollen över muren och Östersundsmålvakten var aldrig nära att nå den.
– Jag fick äran att avgöra idag, konstaterade Mia Persson som hyllas av medspelarna som en som alltid sätter laget före jaget.
– Det var kul för Mia och jag tyckte frisparken var snygg, sa mittfältaren Anna Welin.
2–0-målet punkterade matchen och LB07-spelarna kunde vråla ut av glädje och lättnad. Avancemanget var fixat.
– Det är en lättnad. Just nu känner jag en stor glädje och det känns fantastiskt roligt, sa Johan Andersson, som har en lång tid i klubben.
– När vi gjorde 2–0 var det förlösande och när vi gjort det målet fick vi även fler vassa lägen, sa Mia Persson.
Strax innan slutsignalen kunde även inhoppande Johanna Ejdelind utöka ledningen till 3–0, som blev slutresultatet.
LB07:s damlag fortsätter sin resa genom seriesystemet – 2011 spelade de i division 2 – och efter tre säsonger i Elitettan har de i år deklarerat att de är redo för nästa steg. Resultaten visar också att de är i en klass för sig i den näst högsta serien.
Biljetten till högsta serien säkrades på bortaplan mot Östersund i ett läge där de bara behövde ta en poäng på de sista fyra omgångarna för att fixa den allsvenska platsen.
Till det skulle lägas att trean Växjö, som var enda hotet bakom, inte fick tappa en enda poäng på sina fyra återstående matcher för att kunna passera LB07.
– Det är en jätteskön känsla att det är klart. Eftersom vi visste vad som stod på spel har det varit väldigt nervöst. Även om vi viste att vi inte var tvungna att ta poäng idag så ville vi gärna avgöra redan idag och inte skjuta på det, sa Anna Welin, som nu kan spela allsvenskt för en tredje Skåneklubb.
Malmö har två lag i nästa års damallsvenska det har tidigare aldrig hänt. Malmöderby väntar.
Gå till toppen