Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: "Vi brinner för våra yrken, men vi kräver rätt förutsättningar!"

Arkivbild.Bild: Anders Malmberg
Förhandlingarna har brutit ihop med de 33 sjuksköterskor som har sagt upp sig på Helsingborgs lasarett. Det kan få svåra konsekvenser för barnsjukvården i hela Skåne menar Gilbert Tribo, gruppledare för Liberalerna i Region Skåne i HD och Sydsvenskan.
Han menar att det är ett katastrofläge om vi står utan alla dessa sjuksköterskor på neonatal och barnakuten. Jag delar hans oro men undrar om det innebär att Liberalerna nu är beredda att ta sitt ansvar för att skapa rätt förutsättningar i budgeten? Det är politikerna som skapar förutsättningarna eftersom vi arbetar i en politiskt styrd organisation.
Vad gjorde Femklövern i Skåne och Alliansen i Sverige 2011 – 2014? Kravet på ekonomi i balans från Femklövern i Region Skåne, ledde till att vakanta vikariat och tjänster inte tillsattes trots uppenbara behov. Personalen kämpade länge för att ge en god vård och omvårdnad, försökte lösa situationen som blev alltmer ohållbar – men många betalade med sin egen hälsa som insats, och personalomsättningen drog igång.
Under Alliansstyret i Sverige minskades anslagen till Arbetsmiljöforskning, sjukförsäkringen, stödet under sjukskrivningsprocessen och andra stöd i samhället försämrades betydligt, sjuktalen steg. Framförallt såg vi en ökning av psykisk ohälsa som bland annat berodde på att personalen inom vården drabbades av ohälsa när de upplevde att de inte fick möjlighet att leverera den vård som patienten bör ha, den vård som vi kan och vill ge om vi har rätt förutsättningar.
De bristande förutsättningarna är speciellt anmärkningsvärda när ”DU-rapporten” som kom 2012 belyste en mer än fördubblad ökad risk för dödlighet i cancer och hjärtkärlsjukdomar bland dem som drabbades av psykisk långvarig ohälsa efter de nerdragningar som skedde i början av 1990-talet, bland anställda inom SKL:s område. Det visade sig att det fanns ett statistiskt säkerställt samband, att ju större neddragning i personalstyrkan ett landsting gjort, desto högre var frekvensen sjukskrivningar för psykisk ohälsa fem år senare. Trots det vägrade Femklövern i Skåne höja skatten under flera av de år de styrde – effektiviseringar var deras åtgärder, trots att vi på golvet skickade rapporter om att de allt värre arbetsmiljöproblemen!
För att vi ska orka behöver vi en bättre arbetsmiljö både organisatorisk och socialt. Vi behöver förändra för att få mindre stress, möjlighet till återhämtning, resurser för att förbättra i form av utbildningsinsatser, få till hållbara scheman - lägre veckoarbetstid på de enheter där man arbetar dag/kväll/natt. Förmodligen måste vi ner på en veckoarbetstid på 30-32 timmar, enligt forskare som jag talat med anser.
Yrken inom vård och omsorg är otroligt stimulerande och givande arbeten. Men det behövs bra arbetsmiljö, möjlighet till utveckling och en lönebild som stämmer överens med det ansvar och de arbetsuppgifter som finns i motsvarande mansdominerad verksamhet.
Vi brinner för våra yrken, men vi kräver rätt förutsättningar!

Sussi Wensmark

Huvudskyddsombud för Kommunal, Skånes universitetssjukhus Lund, och undersköterska inom barnsjukvården
Läs också Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen