Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Avlidna med bland spelbolags Nobelfavoriter

Författare som inte är i livet kan inte tilldelas Nobelpriset i litteratur. Ändå fanns minst två av dem med på Unibets oddslista som skickades ut idag.– Ajdå, säger spelbolagets pressansvarige Jonas Nilsson.

Umberto Eco 2011.Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Umberto Eco har under flera år omtalats i Nobelprissammanhang. Men eftersom den italienske författaren och semiotikern dog den 19 februari i år så är han inte längre aktuell för litteraturpriset. Detsamma kan sägas om den framstående franska författaren och översättaren Yves Bonnefoy, som dog den 1 juli i Paris.
Ändå ger Eco 21 och Bonnefoy hela 41 gånger pengarna om de tar priset. Allt enligt Unibets odds som skickades ut som pressmeddelande i morse.
Det här är ju som att kunna spela på ett fotbollslag som inte är med i matchen. Får man pengarna tillbaka om man satsat på en avliden författare?
– Ja, då får man sina pengar tillbaka. Det ska man få, säger Unibets pressansvarige Jonas Nilsson och konstaterar att det var en miss.
Spelbolaget uppdaterar hela tiden listorna och spelare kan få be om att få med sina favoriter. Till exempel ger Karl Ove Knausgård 23 gånger pengarna. Umberto Eco och Bonnefoy kommer dock att plockas bort efter att vi påtalat felet.
Den som flest av Unibets spelare tror vinner är Haruki Murakami. På tisdagseftermiddagen var han, så gott denna tidning kunde utröna, vid god hälsa.
Gå till toppen