Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

52-åringen anhållen för sjubarnspappans försvinnande

Han satt häktad för att ligga bakom en mans försvinnande 2011, men släpptes. Nu sitter 52-åringen anhållen på nytt, i fallet med sjubarnspappan från Malmö som försvann i somras.

Polisen gjorde dykningar i Pudesjön tidigare i sommar i sökningen efter den försvunne sjubarnspappan.Bild: Patrick Persson
Sjubarnspappan försvann från Malmö den 22 juni. Redan innan polisens utredning hade dragit igång på allvar kunde Sydsvenskan avslöja likheterna med ett tidigare förmodat mord. Den sista kända kontakten de båda försvunna hade var med en 52-årig man.
Nu har 52-åringen anhållits för människorov. Han greps på tisdagsmorgonen. Två ytterligare personer är misstänkta för medhjälp till människorov respektive skyddande av brottsling.
Alla tre nekar till brott, uppger åklagare Pär Andersson på onsdagsmorgonen. Han är i övrigt fåordig.
Vad är det som har lett fram till anhållandena?
– Det är en massa omständigheter. Spaningsarbete.
Den huvudmisstänkte 52-åringen förhördes i går och ska förhöras igen i dag.
Polisen var redan i början av juli intresserade av 52-åringen. Några veckor senare började polisen leta i vattendrag i området där 52-åringen bor.
Men sjubarnspappan har inte hittats.
Vad tror ni har hänt den försvunne mannen?
– Det är en fråga som är jättesvår att bevara. Han har varit borta ganska lång tid nu. Han har uppenbarligen inte försvunnit frivilligt.
Varför är det uppenbart?
– Vi har pratat mycket med hans anhöriga och det är inget som tyder på att han skulle hålla sig undan.
Tror ni att han är vid liv?
– Oddsen för det är nog inte så bra.
De tre misstänkta kan nu sitta anhållna till fredag, då åklagaren antingen måste släppa dem eller begära att tingsrätten ska häkta dem.
Gå till toppen