Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Malmö får ett nytt e-sportcenter – invigs på lördag

Malmös spelvärld fortsätter att växa. På lördag invigs Malmö e-sportcenter som ska bli en mötesplats för e-sportslag som vill tävla och träna.

Chris Jonasson är ordförande i Malmö e-sport.Bild: Anna Wahlgren
E-sporten gör stora framsteg i Malmö. I våras hölls den stora turneringen Dreamhack Masters i Malmö arena. Häromdagen kunde Dygnet Runt berätta om planerna på ett e-sportsmuseum. Nu står det klart att Malmö e-sportcenter invigs på lördag.
I det alternativa köpcentret Mitt Möllan ligger det vid utgången mot Bangatan en lokal där konsthallen Signal tidigare har haft ett tillfälligt hem. Nu har Malmö e-sport, Sverok Skåne och Spelens hus tagit över lokalen för att bygga Malmös nya mötesplats för e-sportintresserade. Till skillnad från många spelkaféer kan man här träffas gratis och spela oavsett ekonomiska förutsättningar.
– Hit kan man komma med sitt lag och träna. Vi kommer att ha event och tävlingar här. Under skolloven ska vi ha öppen verksamhet för att visa upp e-sport för fler barn och hålla föreläsningar för föräldrar, säger Chris Jonasson, ordförande för Malmö e-sport.
I lokalen på 220 kvadratmeter har de skapat två helt utrustade lagrum så att två lag kan tävla samtidigt. Utanför finns det flexibla ytor där man kan träna.
– Vi har också planer på att växa och få mer utrymme i Mitt Möllan, säger Chris Jonasson.
Vad tänker ni då?
– Vi trivs i området och med hyresvärden Stena, så vi tittar på hur vi kan få fler lagrum här i huset. Sen har vi en hel del ganska stora projekt på gång framöver, säger Chris Jonasson hemlighetsfullt.
På lördag invigs Malmö e-sportcenter klockan 16 som en del av välgörenhetseventet Spelhjälpen som samlar in pengar till organisationen Ung Cancer. Först blir det en konsert av Malmömusikern Nordlöf som skapar musik på Gameboy. Senare under kvällen blir det match mellan Malmö e-sport och Sthlm e-sport i spelet Overwatch.
Vad är målet att Malmö e-sportcenter ska vara om ett år?
– Då vill jag att det ska vara lika självklart som en fotbollsplan. Det är hit man går när man ska träna. Det är hit man går när man vill träffa likasinnade som gillar e-sport. Det är här vi arrangerar roliga tävlingar som främjar e-sporten, säger Chris Jonasson.
Håll koll på Malmös spelvärld – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen