Dygnet runt

Bob Hund-musiker ska sätta smak på musik i nya Studio

Bob Hund-musikern Jonas Jonasson ska sätta smaker på musik. Och i takbaren ska det spelas in ett musikprogram med Suuz Naffah som programledare. Programutbudet i nya huset Studio växer.

Jonas Jonasson.Bild: Hussein El-Alawi
På fredagen öppnar huset Studio på Nordenskiöldsgatan och Dygnet Runt har redan tidigare berättat om flera av Altitude Meetings arrangemang i Studio:
* Fem saker. På denna samtalskväll får tre inbjudna gäster berätta om fem saker som de har lärt sig i livet.
* Drömmar och demos. En samtalskväll kring musik genom att bjuda in personer som fått gräva fram sina gamla demokassetter och tala om musik och drömmar.
* Moderna talks. Ett samarbete med Moderna museet där de ska bjuda in konstnärer till ett samtal.
* Studio:Lab. Ska bli ett laboratorium för samhällsdebatt och formulera problem för Malmö, Skåne och Öresundsregionen. Läs mer här.
* Fores Syd. Tankesmedjan startar verksamhet i Skåne på Studio och ska diskutera migration, klimat, ekonomiska reformer och digitalisering. Läs mer här.
Nu är det klart med ytterligare två kulturarrangemang. Bakom konceptet ”Det låter salt” står Bob hund-musikern Jonas Jonasson och journalisten Björn Alverfeldt. Altitude Meetings Sofie Gudmundsson, även känd från ”Sveriges mästerkock”, har blivit inkopplad för sitt matintresse.
– Jonas Jonasson har en egenskap att när han hör musik så hör han smaker. Så vi ska bjuda in gäster hit som ska tala om musik, varpå Jonas ska lyssna och sätta smaker på artistens musik. Därefter ska jag då tillaga mat med de smakerna, berättar Sofie Gudmundsson.
Tanken är att det sen ska leda till att publiken kan smaka artistens musik.
– Det kanske blir en rätt med rotmos och lakrits, skrattar Sofie Gudmundsson.
Den 14 december äger en första provkväll rum, men någon artist är inte klar.
– Det kommer dessutom att bli en del korta stick om smak och musik. Vi kanske frågar oss vilken smak Håkan Hellström har. Är han salt eller söt? säger Sofie Gudmundsson.
Ett annat musikarrangemang som ska ta plats i Studio är Roof Top Sessions. Tillsammans med produktionsbolaget Media Avenue ska Altitude Meetings skapa en musiktalkshow i Studios takbar. Malmöprofilen Suuz Naffah ska leda programmet där hon ska intervjua en artist som sedan spelar 1–2 låtar.
– Det är tänkt att bli ett program i veckan som ska läggas ut på Youtube och vår hemsida. Avsnitten blir ungefär femton minuter. Tanken är att vi spelar in en gång i månaden, så det blir fyra avsnitt per inspelningsdag, säger projektledaren Aylin Daut på Altitude Meetings.
Suuz NaffahBild: Fedja Jakupovic
I början är tanken att bjuda in lokala artister, antingen en etablerad eller en nykomling. Sen kommer man att växla upp och kanske ta in större artister som är i Malmö på besök.
Redan på fredagen kör man en provkväll, fast inte på takterrassen eftersom den inte öppnar för allmänheten förrän nästa vecka. Istället har man bjudit in Malmöartisterna Loulou Lamotte och Zacko att uppträda i lokalen View som har en utsikt över Öresund.
Christian Glasnovic på Media Avenue berättar att den riktiga verksamheten sen kör igång i november.
– Vi kommer att köra ute på takterrassen hela tiden oavsett årstid, säger han.
Studio öppnar för allmänheten på fredagen den 14 oktober då de har öppet hus.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen