Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dylan högoddsare hos spelbolagen

För många av hans fans var han en solklar favorit. Men att årets Nobelpris i litteratur går till Bob Dylan hade få experter förväntat sig. Även hos vadslagningsfirmorna var världsartisten en högoddsare.

Att Bob Dylan skulle få Nobelpriset i litteratur var en högoddsare hos spelbolagen. Arkivbild.Bild: David Vincent/AP/TT
Hos spelbolaget Unibet låg oddset på Dylan på 34 gånger pengarna tidigare i veckan, men innan spelet stängdes hann oddset rasa till nio gånger pengarna, skriver Metro.
– Det beror helt enkelt på att folk har spelat på honom, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige, till TT.
Trots att Dylan brukar vara med på listan var det överraskande att han vann, påpekar Nilsson.
– Han har genom åren alltid fått spel på sig, även om ingen har trott på honom. De som enträget har spelat på honom har till slut fått utdelning, vilket så klart är lite roligt, säger han.
Under hela perioden låg rockstjärnans odds på 40 gånger pengarna hos spelbolaget Betsson. Den spelare som vann mest pengar fick 4 000 kronor.
– Han har varit med i många år, men aldrig i toppen och inte detta år heller. Det är en stor överraskning för oss också. Vi har ofta spel på honom – det finns ju fans som önskar att han ska vinna och de måste vara glada i dag, säger Robin Olenius, pr-chef på Betsson, till TT.
– Han var verkligen inte favorittippad. Han var en högoddsare även förra året.
Gå till toppen