Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Podcast anmäld efter Andreas Karlssons rasistiska uttalanden om åklagare

Efter nazisten Andreas Karlssons uttalande i en podd om att en "negeråklagare" lett förundersökningen mot honom – nu anmäls programmet.

Podcast anmäld efter Andreas Karlsson rasistiska uttalandenBild: Björn Lindgren/TT
Vice chefsåklagare på Malmö åklagarkammare, Jenny Lindell, har anmält det poddradioprogram där nazisten Andreas Karlsson uttalade sig rasistiskt om en åklagare till Justitsiekanslern.
Läs också Efter frisläppandet: Nazisten Andreas Karlsson till rasistangrepp mot åklagare
– Det fanns ingen tvekan. Det här var så pass allvarligt och det kan handla om ett yttrandefrihetsbrott. Därför tycker jag att JK ska känna till det, säger Jenny Lindell.
Enligt Jenny Lindell kan det handla om ett ofredande.
Programmet som finns på en sida på internet spelades in efter att Andreas Karlsson släppts fri från häktet på måndagen.
I programmet uttalar sig Andreas Karlsson om en av de åklagare som lett förundersökningen mot honom gällande grov misshandel mot två personer natten mellan den 8 och 9 mars 2014.
"Det är en negeråklagare, men det är en parentes. Hon gick ju bärsärkagång och givetvis var allt vårt fel och det var vi som hade lagt grunden till allt ihop." säger Andreas Karlsson i radioprogrammet.
Nu kommer JK att titta på ärendet.
– Om sajten har ett utgivningsbevis så är det upp till dem att granska det. Det är JK som är åklagare i yttrandefrihetsmål. Annars kommer det tillbaka till oss, berättar Jenny Lindell.
Andreas Karlsson dömdes av tingsrätten för misshandeln. Domen överklagades och hovrättsförhandlingen avslutades i förra veckan. På måndagen släpptes han ur häktet i väntan på dom.
Gå till toppen