Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen hittade spår i hans bil – nu är 52-åringen häktad för sjubarnspappans försvinnande

Den blå Volvon har hittats. I bilen har polisen säkrat spår som anses visa att den användes i fallet med den kidnappade sjubarnspappan. På fredagen häktades bilägaren.

Polisen gick i juli ut med att man letade efter sådan här mörkblå Volvo S70, årsmodell 1998, som sjubarnspappan tros ha förts bort i. Nu har bilen hittats, men polisen söker fler vittnesmål om den.Bild: Polisen
Bilägaren, en 52-åring bosatt utanför Malmö, har varit med om det förut. 2011 satt han häktad för att ha legat bakom en annan Malmöbos försvinnande, men han släpptes i brist på bevis. Den då försvunne mannen har aldrig hittats.
I går häktades 52-åringen igen.
Sjubarnspappan lämnade hemmet i Malmö den 22 juni. Anhöriga blev genast oroliga när pappan inte kom tillbaka och de förstått vem han åkt iväg med.
– Det är väldigt likt det tidigare ärendet, säger åklagare Pär Andersson som leder förundersökningen.
Sedan bilfärden med 52-åringen är sjubarnspappan försvunnen. Polisen blev efter ett tag intresserade av 52-åringen, och bland annat dök man i vattendrag i området kring 52-åringen bostad. Men han greps inte.
Anhöriga och vänner till sjubarnspappan letade i början intensivt efter 52-åringens bil – den anmäldes stulen kort efter den befarade kidnappningen. Polisen gick ut med en efterlysning av den mörkblå Volvo S70:n.
Den 21 augusti hittades bilen, berättar nu åklagare Pär Andersson.
I den har polisen gjort kriminaltekniska fynd. Vad för fynd säger inte åklagaren, men enligt honom styrker fynden att det begåtts brott i bilen.
Bilen, av årsmodell 1998, stod på pendlarparkeringen vid trafikplats Lundåkra på E6:an.
Polisen vill nu få in uppgifter om hur länge bilen kan ha stått där, och om man sett något annat kring bilen i Saxtorpsområdet.
En person som bor i området är misstänkt för skyddande av brottsling, men hålls inte häktad. Ytterligare två personer är misstänkta för samma brott. Inte heller de hålls inlåsta.
Efter en lång häktningsförhandling på fredagen kom domaren fram till att bevisen mot 52-åringen håller. Han är på sannolika skäl misstänkt för människorov. Därmed kan han hållas häktad i två veckor, i ett första skede.
Gå till toppen