Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Industrin kraftsamlar för framtidens utmaningar

Den tunga industrin har lämnat Kockumsområdet, Findus lägger ner och Tetra Pak har dragit ner i Lund. Men de skånska industrigolven är inte tömda. Perstorp, Lindab och Alfa Laval är bara några av de stora koncerner som har tillverkning här.Men digitalisering, kompetensförsörjning och hållbarhetstänk hotar industritillväxten. Nu satsar regeringen med en ny strategi och regionen med industrievenemang.

Sydeko producerar fler än tvåhundra olika armstödsfästen till bilindustrin. För att möta framtiden har de byggt ut, de byter till nya maskiner och organiserar om till linjeproduktion. "Vårt gamla sätt att arbeta har blivit alldeles för ålderdomligt och vi måste bli effektivare för att kunna konkurrera", säger vd Mats Harde.Bild: Jenny Leyman
På måndag natt kommer hyrda bussar att lämna av 40 elever i de 1 800 kvadratmeter stora lokalerna på Santessons väg i Arlöv.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen