Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Lindeborg missade chanserna och åkte ur femman

Lindeborgs FF får ta steget ner i division 6 – detta trots ett bra utgångsläge efter kvalets första match mot Furulund. Lindeborg spelade 0-0 på bortaplan då, men nu blev det förlust med 0-2.
– Vi hade riktigt bra chanser i början. Hade två bra tillfällen framför mål och ett skott i ribban, men så är fotboll – det gäller att få in bollen i mål, sa tränaren Robert Ekholm tungt.
I stället kunde Furulund göra 1-0 strax före paus efter en duell i straffområdet.
– Då visste vi att vi behövde göra två. vi försökte och chansade lite och då tryckte de dit ett andra mål i slutet i stället. De var effektivare än vi, konstaterade Robert Ekholm.
Lindeborg såg ut att klara kontraktet utan kval, men förlorade i de två sista omgångarna. Nu väntar alltså division 6.
– De klarade kvalplatsen i sista omgången, medan vi rasade ner på den. Det gav dem en annan kraft, de gick in i kvalet med en positiv anda, säger Robert Ekholm.
Som också säger att han ska sätta sig ner och prata framtid med klubben i veckan och hoppas vara kvar som tränare.
– Troligvis blir det så. Vi har haft ett väldigt ungt lag, som vi förhoppningsvis kan utveckla mer. Vi är en kamratförening, som haft ont om seniorer i år och det blir svårt när vi möter kraft. För det är ingen dålig serie.

Kval Div 5 Skåne HERR

0
Lindeborgs FF 1948
  • (0-0)
2
Furulunds IK
Gå till toppen