Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

”Jag vill ge någonting tillbaka och få företag att tänka annorlunda”

Fadi Barakat är cancerforskaren som blev konsultchef och CSR-ansvarig på Manpower i Malmö. Men det är en resa som varit allt annat än spikrak. Nu jobbar Fadi Barakat för att öka mångfalden bland Skånes företag och ge fler personer chans till ett första arbete.

"Vi måste hitta nya sätt att nå ut på. Bor man i Hermodsdal eller på Rosengård hör man sällan talas om de här initiativen som finns i staden, vi måste komma till dem", säger Fadi Barakat.Bild: Jenny Leyman
– Ska man skapa förändring måste man förstå problemet. Att själv ha upplevt utanförskap gör att jag kan relatera till det, säger Fadi Barakat.
Familjen Barakat kom till Hermodsdal och Malmö från Libanon för trettio år sedan, då var Fadi Barakat två år gammal.
Efter att ha gått ut grundskolan med toppbetyg sökte Fadi Barakat till Malmö Borgarskola. Gymnasiestudierna följdes av ett års värnplikt i Kallinge utanför Ronneby.
– Jag bestämde mig för att göra lumpen då jag trodde att det ökade mina chanser på arbetsmarknaden, säger han.
Väl hemma i Skåne igen började Fadi Barakat läsa biomedicin på universitetet.
– Jag tog en kandidatexamen och började söka jobb. Trots att det var en efterfrågad grupp fick jag inte komma på en enda intervju, så jag fortsatte med en master och började forska om livmoderhalscancer på Clinical Research Centre i Malmö, säger han.
Men en masterexamen i biomedicin gav inget heller: jobben uteblev. Fadi Barakat hoppade på studierna igen och tog ytterligare en masterexamen i organisation och ledarskap.
– I alla jobbannonser eftersöktes jämställdhet och mångfald, så när jag inte fick något jobb kopplade jag det till min person. Till slut var det en rekryterare på Region Skåne som frågade mig om jag funderat på att byta namn till något mer svenskklingande, säger Fadi Barakat och fortsätter:
– Jag minns att jag bad den personen att byta attityd, det är inte jag som ska byta namn.
En dag kom vändningen. Under universitetsstudierna hade Fadi Barakat jobbat extra, bland annat på en elektronikkedja i Malmö. På väg hem från jobbet ropade någon hans namn från andra sidan gatan. Det visade sig vara en gammal kund som varit väldigt nöjd med Fadi Barakats bemötande.
– Det var Kenny Arkliden från Manpower som sa att om jag behövde hjälp med jobb skulle jag kontakta honom. Han gav mig min första chans, säger Fadi Barakat.
I dag är det fem år sedan Fadi Barakat började på Manpower. Under den tiden har han klättrat från konsult till konsultchef där han har ansvar för CSR-frågor, det vill säga hur företag ska ta ansvar för hur de påverkar samhället. Det senaste initiativet, som organiserats tillsammans med Uppstart Malmö och där jobbannonser skickades ut med Stena Fastigheters hyresavier, resulterade i att minst två arbetslösa fick anställning.
– Vi måste hitta nya sätt att nå ut på. Bor man i Hermodsdal eller på Rosengård hör man sällan talas om de här initiativen som finns i staden, vi måste komma till dem, säger Fadi Barakat.
Utöver jobbet på Manpower är Fadi Barakat även engagerad ideellt i flera organisationer, bland annat i Mine, Islamakademin och Yalla trappan som strävar efter större mångfald hos företag.
– Jag har ju själv tagit mig ur utanförskap så jag vill ge någonting tillbaka och få företag att tänka annorlunda. De fina orden som mångfald och jämställdhet måste börja synas i praktiken. Vi måste ge människor chansen och ge dem positioner som gör att de, i sin tur, kan ge andra chansen, säger han.
Fakta: Fadi Barakat
Ålder: 32 år.
Bor: ”I min drömlägenhet på Nydala i Malmö. Vi gick ofta förbi den när jag var liten och jag minns att jag tänkte att jag en dag ska bo där.”
Utbildning: Masterexamen i biomedicin och masterexamen i organisation och ledarskap.
Gör på fritiden: ”Spelar piano, åker rullskridskor, tränar. Men mycket av tiden går till mina ideella engagemang.”
Fadi Barakats fem bästa karriärtips
• Välj företag efter deras värderingar och hur de arbetar med CSR-frågor.
• Välj arbetsgivare som ger dig utrymme att testa och försöka nya saker.
• Sluta aldrig att studera och lära dig nya saker.
• Jobba med trevliga kollegor som ger dig energi.
• Stå upp för vad du tror på och var öppen för feedback.
Gå till toppen