Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny hamburgerrestaurang i Slottsstaden satsar på cocktails

Hamburgerkonkurrensen hårdnar i Malmö. Nu öppnar nya Charlie’s Burgers i Slottsstaden med målet att bli stadens främsta burgarställe.

På senare år har konkurrensen om Malmös hamburgerätare hårdnat med restauranger som Casual Street Food och Surf Shack. Här en bild från Flippin' Burgers i Stockholm.Bild: Ingvar Karmhed / SvD / TT
I hörnlokalen på Tärningholmsgatan i Slottsstaden i Malmö har restaurangen Rianna’s Bistro legat i sju år. Nu har ägarparet Ricky och Anna Lindfors sålt för att satsa på deras andra restaurang, Rianna’s by the sea i Västra hamnen.
– Vi vill lägga vår energi där. När man inte är själv på en restaurang lika mycket så får man inte rätt kontroll på det. På senare tid har Rianna’s bistro inte varit den restaurangen som vi en gång hade. Vi startade som en grillbar och nu har det blivit en ölpub, säger Ricky Lindfors som tar med sig all personal till Rianna’s by the sea.
Den 9 oktober stängde de dörrarna och på lördagen den 15 oktober lämnade de över lokalen till de nya ägarna Michael Michaelsen och Vilma Nordell som har ambitionen att skapa Malmös bästa hamburgerställe med namnet Charlie’s Burgers.
– Vi vill göra riktigt bra kvalitativa hamburgare på högrev, men också bra cocktails och skapa en skön atmosfär där förfesten kan börja innan man fortsätter ut i Malmös uteliv, säger Michael Michaelsen.
Han har själv jobbat som bartender i London, Australien, Stockholm, Oslo och på lyxkryssning. I London jobbade han på klubben The Cuckoo Club och tävlade i att göra drinkar. Men de senaste tre åren har han jobbat som mäklare på Bjurfors.
– Jag har saknat krogbranschen, så nu sadlar jag om och blir krögare, säger Michael Michaelsen.
Michael Michaelsen och Vilma Nordell ska öppna Charlie's Burgers.Bild: Privat.
Hans flickvän Vilma Nordell har jobbat i krogbranschen i sju år och paret bor idag i Lund tillsammans.
– Vi började söka efter en lokal och så råkade det bli denna. Det är ett trevligt läge till ganska låg hyra. Så här ska vi forma vårt koncept, säger Michael Michaelsen.
Nu ska de börja renovera lokalen och planen är att öppna Charlie’s Burgers i början av nästa år.
Läs fler krognyheter från Dygnet Runt här.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen