Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Europas sexigaste vegetarian lockar kärlekslystna till hamburgerkedja

Veganen Ludvig Lindström från Malmö har två gånger prisats som Europas sexigaste vegetarian. Via dejtingappen Himynameis lockar han nu matchade par till hamburgerjätten McDonald’s.

Ludvig Lindström står bakom den nya dejtingappen.
Under två år fick Malmöbon Ludvig Lindström titlar i tävlingen ”Europas sexigaste vegetarian”, arrangerad av djurrättsorganisationen Peta.
Läs mer: Europas sexigaste vegetarian
– Det är viktigt att folk blir av med sina fördomar om att vegetarianer och veganer är bleka, undernärda och sköra. Egentligen är det precis tvärtom. Om personen äter nyttigt och gör ett etiskt val så ser personen sexigare ut, sa Ludvig Lindström till Sydsvenskan 2006.
Då var han Malmöordförande i Djurens rätt.
Tio år senare är samme Ludvig Lindström medgrundare till dejtingsajten Himynameis. På appen presenterar sig personer som söker kärlek med en kort videopresentation.
– Tanken med Himynameis är att man kommer den fysiska dejten mycket närmare om man får se människor i rörelse. Med video tillför man ansiktsrörelser, röst, karisma, charm och annat som inte kommer med på en stillbild , säger Ludvid Lindstöm.
Enligt Ludvid Lindström har appen så här långt ungefär 4 000 medlemmar, de flesta runt Malmö. Nu har Himynameis inlett ett samarbete med hamburgerjätten McDonald’s.
Om två personer får en ”match” i appen, så erbjuds de två menyer till priset av en. ”Tanken är att kärleken till burgare ska skapa nya spännande möten”, skriver Himynameis i ett pressmeddelande.
Är det inte problematiskt för dig som engagerad vegan att driva kampanj tillsammans med en köttjätte?
– Det är en bra fråga. Personligen tror jag mera på pragmatism och jag försöker på olika sätt att jobba för att McDonalds och andra restaurangkedjor tar in mer vegoalternativ. I det här erbjudandet ingår alla vegomenyer samt Johan Jureskogs meny. Den innehåller i grunden kött, men finns också som vegetarisk, säger Ludvig Lindström.
Du ser inga etiska problem?
–Jag tror inte avståndstagande alltid är rätt väg att gå för att förändra stora kedjor i en mer positiv riktning. Jag tror att mer på samarbete och att förändra dem inifrån. Jag försöker jobba för fler vegoalternativ.
Som Europas sexigaste vegetarian behöver du väl ingen app för att möta kärleken? Det räcker väl för dig att gå ut på gatan?
– Ja. Men nu gör jag inte primärt det här för min egen skull. Jag gör det primärt för andra som vill träffa kärleken, säger Ludvig Lindström.
Gå till toppen