Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Tre gripna för mordet på Munkhättegatan

Tre män i 25-årsåldern greps tidigt på tisdagsmorgonen misstänkta för mordet på en välkänd kriminell man på Munkhättegatan i Malmö den 29 februari i år.

En 30-årig man sköts ihjäl på Munkhättegatan. Nu har tre misstänkts gripits.Bild: Hussein El-alawi
En 30-årig man i M-falangens innersta kärna sköts till döds på en parkeringsplats. Tre personer är nu gripna, två 24-åringar och en 25-åring.
De anhölls i sin frånvaro "för någon dag sedan" av åklagare. I dag på morgonen slog polisen till.
– De är alla tre misstänkta för mord tillsammans och i samråd, säger åklagaren Magnus Pettersson till Sydsvenskan.
Vilka är de tre?
– Det är personer i Malmö. Vad det gäller kopplingar till den ena eller den andra går jag inte in på det.
Polisen satsade omedelbart efter mordet stora resurser på fallet. Enligt Magnus Pettersson är det en sammanvägning av det som kommit fram i utredningen som ligger bakom anhållningsbesluten.
– Det har hållits ett stort antal förhör. Det har gjorts en omfattande kartläggning och analys om vad som har hänt i tiden kring mordet. Det har lett fram till att jag tog beslutet att tre personer skulle anhållas
- Jag går inte in i detalj och redogör vad misstankar grundar sig på. De är delgivna misstanken mord tillsammans och i samråd, och då som gärningsmän.
Vad finns det för motiv?
– Det går jag inte in och kommenterar idag.
Tre personer har tidigare varit anhållna, men släppts. Två män delgavs misstanke om medhjälp till mord och en kvinna misstänktes för skyddande av brottsling.
– De är fortfarande misstänkta, säger åklagare Magnus Pettersson.
Läs mer: Lindängen: Gängman blev avrättad
Gå till toppen