Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två smitningsolyckor i Malmö

Två smitningsolyckor inträffade i Malmö under tisdagkvällen – först på Norra Grängesbergsgatan, och senare på Hårds väg på Rosengård.

Klockan 20.19 kom larmet till polisen om att en cyklist blivit påkörd av en bil på Norra Grängesbergsgatan. Bilen avvek sedan från platsen.
– Cyklisten ska vara okej och behövde inte föras med ambulans till sjukhuset, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.
Lite senare, vid 20.25, kom ett larm om att en fotgängare blivit påkörd av en bil på Hårds väg på Rosengård. Även där ska bilen ha avvikit från platsen. Personen fördes till sjukhus med ambulans.
Enligt polisen är det liknande bilar som setts på båda platserna, men det finns inga uppgifter om att händelserna skulle ha med varandra att göra.
Kring 00.30-tiden säger inre befäl vid Malmöpolisen, Lars-Gunnar Backemyr, att de två ärendena inte har med varandra att göra.
– Det verkar vara två olika ärenden så att säga. Vi misstänker inte att det är samma bilist i båda ärendena, säger Lars-Gunnar Backemyr.
På Hårds väg var det en kvinna i 25-årsåldern som blev påkörd. Enligt Lars-Gunnar Backemyr fick hon lättare skador och är utskriven från sjukhuset.
Vid klockan 00.30 hade ingen gripits av polisen för någon av smitningsolyckorna.
Gå till toppen