Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Västers bibliotek är en kulturell oas – värna det

2014 firade Västers bibliotek 25 år. Det firades med sång och musik i kaféet.Bild: Håkan Röjder
Med anledning av artikeln om att skrota planerna på att göra om Folkparken i Lund till ett kulturhus (13/10), har det blivit dags att ta bladet från munnen och ställa några frågor till berörda instanser. Det gäller Västers bibliotek och framtiden. Hur är tanken?
Läs också Förslag: skrota Folkparksprojektet – blir för dyrt
I slutet på 2015 meddelades att kultur- och fritidsnämnden sagt upp gällande hyreskontrakt med LKF på grund av att hyran var för hög. Motiveringen ter sig osannolik i jämförelse med vad det skulle kosta att renovera och driva Folkparken som kulturcentrum. Hur är det nu tänkt att bli efter 2017 års utgång?
Politiker och övriga berörda träd fram och delge personal och brukare vad ”biblioteksplanen” innebär för denna kulturella oas! Ni menar väl inte att den ska upphöra att finnas till?
Detta stadsdelsbibliotek, som under hela sin existens har legat i framkant när det gäller verksamheten, är inte bara ett väl fungerande bibliotek med sedvanlig service utan också en kulturell mötesplats för både barn och vuxna.
Ett vinnande koncept brukar man som högsta ansvarig värna om och med både glädje och professionell tacksamhet låta leva. Respektera alla som finner kulturell stimulans genom Biblioteket Västers verksamhet och förnya kontraktet med LKF.

Lena Hammar

ordförande för Västers biblioteks vänförening
Läs också Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen