Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Showan Shattak om domen: ”Jag är glad att rättsväsendet tagit sitt förnuft till fånga”

30-åringen som friades för mordförsök mot Showan Shattak i tingsrätten dömdes för grov misshandel i hovrätten.

Showan Shattak under förhandlingen i tingsrätten.Bild: Hussein El-alawi
– Jag är glad över att rättsväsendet har tagit sitt sunda förnuft till fånga, säger Showan Shattak när Sydsvenskan når honom kort efter att hovrättens dom meddelats.
Den 30-årige man som friades för mordförsök på honom i tingsrätten döms nu av hovrätten till tre års fängelse för grov misshandel.
– Det var otroligt jobbigt när ingen dömdes. Framförallt för mina föräldrar och min tvillingbror, berättar Showan Shattak.
Efter misshandeln var läget så kritiskt för honom att han fick hållas sövd i över en vecka och därefter intensivvårdas i en och en halv månad.
– Jag har fortfarande problem med talförmågan och känseln i vänstra kroppshalvan. Det har varit en strid att acceptera att jag inte kommer att bli den jag var innan, säger Showan Shattak.
Men det är inte bara ett glädjebesked. Nazisten Andreas Karlsson som fälldes i tingsrätten för misshandel av två andra personer, friades helt av hovrätten.
– Jag är så förbannad över det. Det är inte så det ska gå till. Jag tycker det sänder fel signaler till samhället, säger Showan Shattak.
Domen innebär också att Showan Shattak nu får 400 000 kronor i skadestånd.
– Pengarna betyder ingenting. Det gör inte att det här känns bättre. Men jag kommer att dela dem med de andra tre, säger han och hänvisar till de andra tre målsäganden i fallet.
Gå till toppen