Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Föreställningen ”Kämpa Malmö” ställs in

Vandringsföreställningen ”Kämpa Malmö” som skulle handla om attacken mot Showan Shattak ställs in. Beslutet har tagits med hänsyn till brottsoffren, meddelar Jonas Jarl från Södra communityteatern i Fria Tidningar.

Tanken från början var att ha premiär för vandringsteatern ”Kämpa Malmö” den fjärde november. Bakom planerna stod Södra communityteatern som har sina lokaler på Kristianstadsgatan där de våldsamma händelserna ägde rum.
Teaterföreställningen skulle sträcka sig från Möllevångstorget och ner längs Kristianstadsgatan.
Men teatersällskapet fick kritik för att de inte pratat med brottsoffren innan de påbörjade sitt projekt.
Jonas Jarl meddelade först i ett svar på kritiken i Fria Tidningar att planerna ändrades. I en slutreplik i debatten skriver han: ”Vi har beslutat att inte genomföra Kämpa. Beslutet togs i onsdags med hänsyn till de målsägande. Med de ändringar det innebar för föreställningen, var det för mycket som hade behövts göras om för att verket skulle bli fullödigt.”
Teaterföreställningen om händelserna på Kristianstadsgatan ställs in.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen