Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Kitchen & Table utsedd till årets restaurang i Malmö

Kitchen & Table på Malmö Lives 25:e våning är årets restaurang i Malmö. På torsdagskvällen prisades även AB Smålands café och butiken Lush vid Malmö citysamverkans gala.

Kitchen & Table ligger på Malmö Lives 25:e våning.Bild: Patrick Persson
Sedan 2006 har Malmö citysamverkan delat ut priset Årets butik och fem år senare började de även dela ut priserna Årets restaurang och kafé. Vinnarna röstas fram genom att allmänheten först får rösta fram tre nominerade i varje klass och sen är det en jury som utser vinnarna bland dessa.
På torsdagskvällen hölls årets prisutdelningsgala på nyöppnade Story Hotel i Studio-huset vid Hjälmarekajen.
I kategorin Årets restaurang gick Malmö Live-restaurangen Kitchen & Table segrande ur striden mot Kockeriet och Bee Bar. ”Årets Restaurang har ett lyxigt och snyggt förpackat koncept. Mötesplatsen utgörs av en unik, modern och tilltalande miljö där alla är välkomna. När du äter här kan du se kockarna lägga upp din mat i det öppna köket, njuta av utsikten och den goda maten som fått inspiration från hela världen. Detta är helt enkelt en restaurang som bara måste upplevas”, står det i motiveringen.
Årets kafé utsågs AB Smålands café till och i den motiveringen stod det bland annat ”Nytänkande, tillgängligt och familjärt är ord som präglar verksamheten – som är en tillgång för området. En avkopplande oas mitt i city där gästerna kan fika med gott samvete och ta en paus från stadens puls.”
Butiken Lush på Södra Förstadsgatan utsågs till årets butik med motiveringen ”Årets butik är unik och inspirerande. Med fantastisk service och superkunnig personal känner man sig både trygg och efterlängtad som kund. Personalen lyfter in barnvagnar, uppmärksammar och ger kunderna en alldeles speciell upplevelse i butikens lekfulla miljö. Med ett stort engagemang för city och ett välsorterat och kreativt exponerat sortiment, är butiken ett välkommet tillskott för hela gatan.”
På galan delades det även ut priser till årets ledstjärna Sara Gernersson på Scorett och årets servicestjärna Joakim Svensson på Teamtastic.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen