Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Malmös första bartenderdrivna cocktailbar öppnar intill Malmö Live

Två hemvändande bartenders satsar nu på att skapa en cocktailbar med fokus på drinkarna, snarare än maten. Om några veckor öppnar Care Of intill Malmö Live.

Christian Kruse och Stefan Forsberg startar cocktailbaren Care Of om några veckor.
Malmös cocktailvärld blir lite större om några veckor. Bartendrarna Stefan Forsberg och Christian Kruse har bägge jobbat mest utomlands. Stefan Forsberg har varit barchef på The Standard i Köpenhamn och jobbat i Australien, Sydamerika och Malmö. Christian Kruse har arbetat i Kanada, Island, Norge, Köpenhamn och Malmö. Nu går de samman för att skapa Malmös nyaste cocktailbar.
– Vi är två bartenders som under flera år har haft åsikter om hur man ska driva en bar, men inte fått gehör. Så därför ska vi göra det själva. Det blir Malmös första bar som ägs av bartenders, säger Christian Kruse.
Hur kommer den att skilja sig från andra barer?
– Ska man ge bra service så underlättar det om man har bra förutsättningar och en bra basstation. Alla har nog beställt en drink av en bartender som inte har haft möjlighet att ge en rätt uppmärksamhet. Det beror ofta på saker som man som gäst inte ser eller förstår. Alla de sakerna har vi försökt eliminera, säger Christian Kruse och exemplifierar med var i baren man placerar de iskalla cocktailglasen.
Cocktailbaren kommer att heta Care Of i samma betydelse som det c/o man skriver när man bor hemma hos någon.
– Vi kom fram till att detta är vårt skötebarn och vi kommer ju mer eller mindre att bo där, så då kan vi ju lika gärna kalla det Care Of, säger Christian Kruse.
De flyttar in i huset intill Malmö Live vid kanalen. Deras granne, frisörsalongen The Barber, har en stor del i Care Of.
– Vi gör det tillsammans med Larsson & Lange-grabbarna som står bakom The Barber. Vi gjorde ett event för dem för ett tag sedan och då sade de att ”det här kan ni inte gömma undan och bara göra för några få – ni måste öppna en bar”, säger Christian Kruse.
Sagt och gjort. Ägarna bakom Larsson & Lange, Håkan Lange och Ricard Larsson, går in som finansiärer och Christian Kruse ser en koppling till dem.
– De har en passion för vad de sysslar med. Deras satsning på barberare gör att de får sina anställda att vara stolta över sina yrken. Det behövs även i bartenderyrket, säger Christian Kruse.
Cocktail i Care Of-form.
Men man kan inte driva en bar i Sverige utan att även servera mat. Christian Kruse menar att Malmös andra cocktailbarer snarare är restauranger som serverar cocktails, medan Care Of tvärtom ska bli en cocktailbar som även serverar mat.
– Det kommer att bli mat som kan levereras snabbt, precis som drinkarna. Vi tänker oss tartar, råbiff, carpaccio och mycket ost. Vi vill bli ett ställe dit du kommer och äter en förrätt innan du går vidare eller en efterrätt efter att du har varit någon annanstans.
–Jag är själv glad i att gå till mer än en restaurang per kväll. Man äter förrätten på ett ställe, huvudrätten på ett annat och efterrätten på ett tredje. Så jag hoppas att fler i Malmö vill göra så och att man vill äta en av tre rätter hos oss, säger Christian Kruse.
Öppningsdatumet för Care Of är ännu oklart, men det blir innan jul.
Läs fler krognyheter på Dygnet Runt här.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen