Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Problem med försvaret stoppade inte Eos

Lite problem med försvarsspelet satte inte stopp för Eos segersvit i basketligan. Fjärde raka segern kom mot Visby på bortaplan med 82-73.

Georgia De Leeuw gjorde 21 poäng för Eos.Bild: LUDVIG THUNMAN
– Visby ser lite osynkat ut fortfarande. De går mycket en-mot-en och får mycket halvtaskiga blåsningar med sig och det gör att laget är svårare att spela försvar mot, sa Eoscoachen Johanna Ericsson.
Eos låg under med en poäng efter första perioden, ledde med sex i paus. Men då hade man haft problem framför allt med den defensiva returtagningningen.
– Vi tar tag i det i slutskedet av första halvlek. Och när vi kunde gå till ledning, så kändes det trots lite sämre defensiv så kändes det ändå bra. Och vi får successivt ordning på försvarsspelet i andra, sa Johanna Ericsson och fortsatte:
– Men vi har lite svårare att få till det i dag, det släppte inte riktigt för oss. Vi genomförde inte matchplanen riktigt som vi tänkte oss.
Totalt sett hade Eos ändå kontroll på matchen.
– Vi har så många som kan kliva fram och göra insatser. Det är en styrka hos oss, påpekade Johanna Ericsson.
Den här dagen var det framför allt Georgia de Leeuw och amerikanskan Veshaundra Young som klev fram med 21 respektive 24 poäng.
– De tar stort ansvar och sätter skotten när de behövs, sa Johanna Ericsson.
För Eoscoachen är besöken i Visby alltid speciella, gotländska som hon är.
– Jag spelade femton säsonger här, så jag är aldrig ensam när vi spelar match här. Visby har inte tagit någon seger än i år, men borde haft någon och nu har de en av sina fyra importer skadade.
Eos däremot har klar tätkontakt efter att ha tagit fyra raka segrar efter två inledande förluster mot de båda förmodligen starkaste lagen, Luleå och Umeå.
Gå till toppen