Lund

Manifestation för ensamkommande

– Vi vill leva i ett Lund där alla människor är lika mycket värda. Därför samlas vi här i dag för att ge dem en röst som inte kan nå ut i det svenska samhället, sa Helene Trymander, föreningen Tillsammans för Lund, sent på måndagseftermiddagen i sitt tal på Stortorget under FN-dagen.

Helene Trymander, Tillsammans för Lund, vädjade om solidaritet med de ensammkommande flyktingbarnen.
Ett hundratal personer hade samlats på Stortorget vid 17-tiden på måndagen för att manifestera FN-dagen. Bland talarna fanns Helene Trymander från Tillsammans för Lund och Mujfaba Attai, ordförande i Sveriges ensamkommande förening.
– Det finns en vädjan från de här pojkarna: Skicka inte tillbaka dem och andra människor till krig de flytt ifrån. Det här är människor som kan bidra till något gott i det svenska samhället, sa Mujfaba Attai, som för fyra år sedan kom som ensamkommande flykting till Sverige.
Bland det som Helene Trymander förde fram var möjlighet att under söndagarna på Hemgården få träffa många av de ensamkommande.
– Det är unga människor som på egen hand tagit sig ända hit till Sverige från krig och elände. De har fruktansvärda historier att berätta, sa Helene Trymander.
Gå till toppen