Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Succé för Svanberg – se MFF:s mål här

MFF-tränaren sa inför matchen att han ville se de unga talangerna sätta högsta fart. Mattias Svanberg gjorde precis så. I första minuten låg han bakom 1–0, i den nittonde gjorde han själv 2–0. ”Jag var riktigt taggad och det vara bara att köra sitt eget race”, sa Svanberg till Cmore i paus.

Jo Inge Berget gjorde 1–0 efter en fantastisk framspelning av unge Mattias Svanberg.Bild: DANIEL STILLER
Just nu spelar Malmö FF för allsvenskt guld.
Och MFF kunde inte få en bättre start.
Mattias Svanbarg som gör sin första allsvenska match från start tog i första minuten tag i bollen på egen planhalva, tunnlade en motståndare, sprang ifrån ytterligare ett par och långt ner i straffområdet spelade han fram Jo Inge Berget som gjorde 1–0.
– Jag var riktigt taggad och det vara bara att köra sitt eget race, sa Svanberg till Cmore.
Och i 19:e minuten blev det ännu bättre för MFF och unge Svanberg.
Efter ett fint MFF-anfall på högerkanten spelade Andreas Vindheim Svanberg fri till vänster i straffområdet och Svanberg la en enkel bredsida in i mål.
– Fint anfall hela vägen, ser att Vindheim har bollen och det var bara att läggga in den. Nu gäller det bara att fortsätta i andra.
I den 29:e minuten visade Svanberg sin styrka igen. På en löpboll ryckte han ifrån hela Falkenbergs backlinje men Falkenbergsmålvakten Alexander Lundin räddade Svanbergs skott.
– Skulle gjort mål på frilägget också men det får jag glömma nu, sa han till Cmore. '
I 53:e minuten gjorde Alexander Jeremejeff 3–0.
Andra halvlek pågår.
I Borås är ställningen slutade matchen mellan Elfsborg och Norrköping 2–1.
Läs alla artiklar om: SM-guld till Malmö FF
Gå till toppen