Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Var beredd på trafikproblem när påven kommer till stan

Avstängda parkeringsplatser, bortforsling av bilar och cyklar samt stoppförbud runt Malmö arena.

På måndag kommer påven till Malmö arena. Besöket innebär begränsad framkomlighet både för bilister och cyklister. Redan på söndag klockan 06 spärras stora delar runt Arenan av för allmänheten. Bilar och cyklar som då har lämnats kvar innanför avspärrningarna kommer att forslas bort.
Evenemanget på Malmö arena börjar 13.30 på måndag och avslutas under kvällen. Så snart påven och besökarna har lämnat området hävs avspärrningarna.
Läs också Så påverkar påvebesöket kollektivtrafiken
För den som har tänkt besöka Emporia under söndagen eller måndagen så kommer det vara öppet som vanligt. Även Emporias parkeringsplatser kommer att hållas öppna under påvebesöket.
Dagen efter, tisdagen den 1 november, håller påven en två timmar lång mässa på Swedbank stadion. Där beräknas runt 19 000 besökare närvara. Avspärrningarna sätts upp på söndagskvällen. Området runt Swedbank stadion stängs för allmänheten. Dessutom är det avstängt för all trafik på stadionområdet mellan John Ericssons väg och Stadiongatan.
Trafikbegränsningarna gäller såväl vanliga bilister som bussar, taxi och varutransporter. Endast akuta sjuktransporter kommer att släppas förbi.
Gå till toppen