Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zakaria Hersi söker techtalanger i Rosengård

Han vill starta ett bootcamp för utvecklare i Malmö, Stockholm och Göteborg i vår. Men redan på torsdag börjar jakten på nya talanger i Rosengård.

Foto: Efritin.com
Zakaria Hersi är grundaren bakom Efritin, en Blocket-liknande sajt i Nigeria. Efter att ha bott och arbetat där i 1,5 år är han nu tillbaka i Sverige – och leder satsningen Orten.io.
Målet är att hitta och stötta utvecklare utanför storstädernas innerstad.
– Jag vill göra techevent i förorten. Dels för att fler företagare ska komma dit, dels för att boende ska få träffa spännande entreprenörer som kan inspirera dem, säger Zakaria Hersi.
– Mycket baseras på mina egna upplevelser. Det har varit svårt att få in en fot på arbetsmarknaden i Sverige med min somaliska bakgrund. Jag tror att flera har gått igenom samma sak och kan dela med sig.
Under hösten hålls tre inspirationskvällar i Malmö, Stockholm och Göteborg.
Till våren siktar han på att starta ”bootcamps” i de tre städerna. Tio deltagare från varje ort får tre månaders intensivkurs, som sedan följs upp med praktikplats på företag.
– I Malmö har vi fått mer stöd än vad vi någonsin tänkt oss, bland annat tack vare Malmö Startups som hjälpt oss med sitt kontaktnät. Jag tror nog att Malmö kan bli en av de viktigaste orterna för oss framöver.
Projektet backas upp av bland annat Bambora och Qliro med praktikplatser, och Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken Foundation med lokaler.
Zakaria Hersi hoppas särskilt att kvinnor och personer med bakgrund från andra länder söker sig till projektet.
– Normen behöver inte vara en äldre, vit man. Det behövs olika perspektiv och tankesätt för att konkurrera lokalt och globalt. Mångfald är ekonomiskt lönsamt.
Fakta: Eventturné med Orten.io
Vad: Inspirationskvällar runtom i Sverige. I Malmö deltar bland annat Leslie Alfredsson (My Esteeme), Charlotta Tönsgård (Min Doktor) och Mohamed Jimale (getappen Ari Farm). Föreläsningarna och samtalen ges på engelska.
När: Torsdag 27 oktober, kl 17-20.
Var: Rosengård Folkets hus, Malmö.
Anmälan: Görs här.
Håll koll på det skånska näringslivet – följ 8till5:s nyhetsbrev.
Gå till toppen