Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Malmö FF fick 41 miljoner för Kjartansson

Malmö FF fick 41 miljoner kronor för Vidar Örn Kjartansson i somras, kan Sydsvenskan avslöja. Anfallaren blev därmed den femte dyraste allsvenska spelaren någonsin. "Det var rätt av styrelsen att säga ja", säger Kjartansson.

Vidar Örn Kjartansson kommer gärna "hem" till MFF:s avslutningsmatch mot Hammarby.
I Tel Aviv satt Vidar Örn Kjartansson och såg på en hackande stream att han höll på att bli svensk mästare.
– Det var en udda känsla. Du spelar inte med laget längre, men du har spelat 20 matcher, du är en del av det. Det var konstigt, svårt att beskriva.
Läs också Andersson gick till anfall och tog full pott överallt
Till råga på allt funkade streamen inte riktigt ända fram till slutsignalen.
– Jag såg det mesta innan den kollapsade. Killarna gjorde en bra match. Så jag fick resultatet och såg klipp på olika media sedan och njöt av detta.
Vidar Örn Kjartansson lämnade ju MFF för Maccabi Tel Aviv precis innan transferfönstret stängde.
– Det är första gången jag får vinna en ligatitel. Och det är en väldigt bra känsla. Jag hoppas killarna hade lång rolig natt. Jag ska försöka gratulera dem så snart jag kan.
Islänningen har en förhoppning att få vara med och fira.
– Jag har inte sett mitt schema för november än, men det vore fantastiskt att få se sista matchen och vara med vid firandet. Men jag ska försöka träffa killarna på något sätt.
Faktum är att den isländske målkungen leder skytteligan fortfarande i allsvenskan.
– Det vore en kul bonus att vinna den. Har sett att jag leder med något mål, så det är ju möjligt fortfarande.
När Vidar Örn Kjartansson får höra att han enligt Sydsvenskans nya uppgifter är med på topp fem-listan över sålda spelare från allsvenskan, konstaterar han:
– Jag ville helst stanna, men det var för stor risk att säga nej till ett så bra bud. Det var rätt av styrelsen att säga ja.
Läs också Allsvenskans dyraste spelare - Kjartansson förbi Ljungberg
Han tvivlade aldrig på att MFF skulle klara hem guldet utan honom.
– Nej, MFF har så många som kan spela i många positioner, att jag visste att vi skulle göra mål ändå. Hade vi sålt fler spelare kunde det varit lite jobbigare.
Till helgen väntar seriefinal i israeliska ligan mot Beer Sheva. Efter sju matcher har de och Maccabi samma poäng.
Kanske Champions League-kval mot Malmö nästa sommar?
– Hoppas att det inte händer. Det vore alldeles för svårt att åka till Swedbank och möta Malmö FF, säger Vidar Örn Kjartansson och avslutar med att skicka en hälsning till supportrarna.
– De har varit med oss överallt, till och med i Östersund hörde vi dem. Det är bara att tacka dem - vårt mål var att vinna guldet och det gjorde vi.
Gå till toppen