Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Annika Gustafsson: Gräver i såriga minnen

Brasilianskan Sandra Koguts ”Campo grande”, som visas på Latinamerika i fokus, skildrar hur en överklasskvinna tvingas hjälpa två fattiga barn. På bilden Rayane do Amaral.Bild: Latinamerika i fokus
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Den latinamerikanska filmen behandlas styvmoderligt i Sverige om man tittar på bio- och tv-repertoaren, trots framgångar som ”Wild tales” härom året. Framför allt Argentina men också Brasilien och Chile har lång filmtradition med stort kunnande inom branschen. De mest uppmärksammade verken dyker ofta upp på Göteborgsfestivalen. I Malmö–Lund hålls dessutom varje höst sedan tretton år tillbaka Latinamerika i fokus med gediget filmprogram. En av höjdpunkterna i det är förhandsvisningen av argentinaren Santiago Mitres ”Paulina” som nästa vecka går upp på bio. Missa inte den!

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen