Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugiduo tar plats i Sveriges EM-trupp

Lugispelarna Hanna Blomstrand och Anna Lagerquist finns med i truppen till handbolls-EM på hemmaplan.

Hanna Blomstrand och Anna Lagerquist.
Den blågula EM-truppen får en vinröd nyans.
Både Hanna Blomstrand och Anna Lagerquist från Lugi får chans att spela mästerskapet på hemmaplan i december.
I truppen finns även Sabina Jacobsen och Nathalie Hagman med förflutet i Lundaklubben.
Vänsterhänta niometersspelaren Hanna Blomstrand halkade in i de stora sammanhangen som reserv vid OS i Rio och fick spela kvartsfinalen mot Norge.
Nu är 20-åringen med från början som en av sexton utvalda och beskrivs av förbundskapten Henrik Signell som "en frejdig och modig offensiv spelare".
– Klart att man visste att man hade chansen att komma med, men jag vågade inte hoppas på det, det var bättre att vara nollställd, säger Hanna Blomstrand.
– Sedan när beskedet kom var det en otrolig känsla. EM kommer att bli en stor upplevelse.
Hanna Blomstrand följde presentationen live på sin telefon. Det gjorde även klubbkompisen Anna Lagerquist, men var något splittrad eftersom hon satt på en föreläsning om medicinsk teknisk design.
– Jag hade ljudet av, eller rättare sagt lurar på, så det var lite svårt att koncentrera sig på föreläsningen, säger Anna Lagerquist.
Den snart 23-åriga mittsexan är mästerskapsdebutant och har bara spelat en A-landskamp, men har ett VM-guld med U20-landslaget på meritlistan.
Nu är hon lagkapten i Lugi och har tagit stora kliv med sin handboll efter korsbandsskadan som stal en säsong av hennes karriär.
– En spelare som är lätt att gilla, ger alltid allt, väldigt bra man mot man i försvarsspelet, jag tror att hon kommer att bli bättre och bättre, säger förbundskapten Henrik Signell.
Anna Lagerquist säger att hon hade en bra känsla efter landslagslägret i Karlskrona.
– Men vi var fem mittsexor som konkurrerade, så detta var verkligen inget jag förväntade mig, utan det kom som en positiv överraskning.
Förra Lugispelaren Clara Monti Danielsson (numera i danska Randers) var en av dem som valdes bort, men finns med som reserv. Det samma gäller rutinerade Linnea Torstensson, den stora skrällen bland de ratade.
– Hon var givetvis besviken. Jag uttryckte mig som att vi valt andra vi tror mer på, säger Henrik Signell.
EM avgörs den 2-18 december. Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Stockholm. Övriga grupper i Malmö, Helsingborg och Kristianstad, sedan slutspel i Göteborg.
Gå till toppen