Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eggstone och Jakob Hellman gör gemensam konsert på Malmö Live

Två av Malmös mest ikoniska popakter, Jakob Hellman och Eggstone, kommer att ge en helafton tillsammans med Malmö symfoniorkester på Malmö Live i vår.

Per Sunding i Eggstone och Jakob Hellman.Bild: Pontus Tideman och Peter Frennesson.
På 90-talet var de bland de mest omtalade popartisterna i Sverige, men de senaste åren har deras karriärer blivit lite av gåtor. Jakob Hellman har fortfarande inte följt upp det klassiska albumet ”… Och stora havet” från 1989. Eggstone har inte släppt något nytt album sedan 1997, men i våras släpptes singeln ”Like so”.
Dygnet Runt har tidigare berättat att Jakob Hellman och Eggstone har spelat in tillsammans i Tambourine Studios i Malmö.
På onsdagen presenterades nyheten att Jakob Hellman och Eggstone tillsammans gör en helafton på Malmö Live den 4 mars. Först ska Jakob Hellman uppträda med Malmö symfoniorkester i Konsertsalen. Enligt ett pressmeddelande blir det ”inte bara ’Vara vänner’ med kontrabas och klarinett utan ett möte på mitten och över hela plan mellan arrangör, orkester och han själv.
– Jag vill gärna förstora upp känslor som en ensam kan hysa till ovardagliga proportioner. Man kommer att kunna skönja ett nattligt tema i de nya sångerna om man vill och en röd tråd av trånande ungdomsförälskelse i de gamla vare sig man vill eller ej, säger Jakob Hellman i pressmeddelandet.
Till Dygnet Runt berättar han att det är Christopher Dominique som har orkesterarrangerat hans låtar. Dominique har även varit inblandad i inspelningarna i Tambourine Studios.
– Han håller på att arrangera låtarna nu. Det är ju inte förrän 4 mars vi ska stå på scen, säger Jakob Hellman.
Blir det fler konserter för dig sen?
– Nej, jag tror inte det. Jag tror att det blir detta bara, säger Jakob Hellman.
Fortsätter ni med inspelningarna i Tambourine Studios?
– Just nu gör vi ingenting med det. Vi får se om de nya låtarna får urpremiär på Malmö Live eller om vi släpper någonting precis innan, säger Jakob Hellman.
Kommer Eggstone att vara med dig på scen med MSO?
– De kommer nog att vara med lite grann. Vi gör det tillsammans, så jag kanske kommer att dyka upp hos dem, säger Jakob Hellman.
För efter Hellman-konserten flyttas aftonen till Kuben där Eggstone ska möta en del av Malmö symfoniorkester. Det ska bli både gamla och nya låtar.
– Vi har inte helt bestämt vilka låtar vi ska spela än, säger trummisen Maurits Carlsson till Dygnet Runt.
Han berättar att gitarristen Patrik Bartosch har arrangerat låtarna till orkesterversioner. I pressmeddelandet kallar de konserten ”mer Kurt Weill, mindre Aida”.
Den senaste gången Eggstone på scen för en egen konsert var i Frankrike hösten 1999.
Konserten äger rum den 4 mars och biljetterna är redan släppta.
Håll koll på Malmös musikliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen