Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Jeppsson: Kommer jag aldrig glömma

Flera tongivande landslagsstjärnor har sagt tack och hej. Då presenterade sig framtiden. – Det här kommer jag aldrig att glömma, säger Lugistjärnan Simon Jeppsson efter sina två mål i landslagsdebuten mot Montenegro (36–21).

Lugistjärnan Simon Jeppsson svarade för två mål i sin landslagsdebut när Sverige körde över Montenegro (36–21) i 21-åringens hemstad Lund.Bild: Emil Langvad/TT
Sverige har tappat över 700 landskamper i rutin sedan OS i Rio de Janeiro. Niometersstjärnan Kim Andersson (227), försvarsgeneralen Tobias Karlsson (180), vänstersexan Fredrik Petersen (157) och målvakten Mattias Andersson (148) har alla tackat för sig.
Det öppnar upp för nya namn att presentera sig. Lundapubliken kände redan till hemmasonen Simon Jeppsson – Lugistjärnan som leder Handbollsligans skytteliga med 57 mål. Nu smällde han in två mål i sin landslagsdebut i sin hemstad Lund.
– Det här är nummer ett på listan, säger 21-åringen med ett stort leende när han ombeds ranka upplevelsen.
– Det här kommer följa med mig hela livet och just nu är jag bara så himla lycklig.
Den 203 centimeter långe vänsternian kom in med 20 minuter kvar att spela. Redan innan dess hade de 3 000 i publiken i Lund börjat skandera hans namn.
– Jag fattade inte hur det kunde låta så mycket. Det var häftigt att få höra ens namn så. Det har inte hänt innan. Förhoppningsvis blir det fler sådana ramsor, säger han.
Förbundskapten Andrésson var nöjd med Jeppssons debut.
– Fantastiskt kul. Han har varit otroligt duktig de här första dagarna med landslaget. Det bor en otrolig potential i honom. Nu är debuten avklarad. Det är nu det tuffa kommer med matcher utomlands och hans egen förväntansbild, säger Andrésson.
På lördag väntar Slovakien på bortaplan i den andra kvalrundan. I mitten av december presenterar Andrésson sin första mästerskapstrupp till VM i Frankrike (11–29 januari).
– Hans insats under veckan gör att han är jätteaktuell för VM-truppen. Det handlar inte bara om det han gör på matchen. Det jag har sett på träning är jättespännande för svensk framtid, säger Kristján Andrésson.
Gå till toppen