Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Kraftig explosion i Malmö

Vid 02.40-tiden detonerade en kraftig sprängladdning utanför en restauranglokal i bottenvåningen på Sigmahuset vid Dockan i Malmö.

Bild: Tobias Barkman
Flertalet uppringare larmade polisen om detonationen som hördes över centrala Malmö. En väktare som befann sig några kilometer bort kunde känna tryckvågen. Inga personer skadades vid explosionen som däremot har orsakat stor skada på den glasfasad som byggnaden har. Området är avspärrat och polisens tekniker kommer att göra en teknisk undersökning på morgonen.
Bild: Tobias Barkman
- Vi har fått hjälp av nationella bombskyddet säkra platsen och de har konstaterat att det inte finns odetonerade sprängladdningar på platsen. Därför har vi kunnat inleda en teknisk undersökning, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl.
Det är ett av flera sprängdåd i Malmö under hösten men just den här platsen har inte haft något tidigare dåd riktat mot sig. Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och polisen har fått in flera samtal från allmänheten om ljudet från explosionen. Några motiv eller misstänkta är för tidigt att uttala sig om, säger Hans Nilsson.
- Vi tror att det är andra grejer än en handgranat som exploderat. Det är större skador än så, säger han.
Än har polisen få vittnesuppgifter och uppmanar allmänheten att höra av sig om iakttagelser som kan vara intressanta. Polisen tittar också på ifall de övervakningskameror som finns i området har sett något.
Det har inte uppstått någon brand vid händelsen. Hela kvarteret var under morgonen avspärrat, men polisen har nu meddelat att man är klara på platsen.
Bild: Tobias Barkman
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Läs alla artiklar om: Explosionen vid Dockan i Malmö
Gå till toppen