Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anställd på Försäkringskassan misskötte sitt arbete i flera år

Trots stöd och olika hjälpinsatser fortsatte den anställda på Försäkringskassan i Lund att missköta sitt arbete. Nu anmäls personen till personalansvarsnämnden.

Bild: Linda Axelsson
I anmälan beskriver Försäkringskassan en rad brister i handläggningen av ärenden som den anställda har haft ansvar för.
Det handlar om beslut som saknar tillräckligt beslutsunderlag och inte är rättssäkra. Det handlar om sekretessbelagda uppgifter som har lämnats ut till de försäkrades anhöriga utan tillstånd. Och det handlar om felaktiga och uteblivna betalningar av sjukersättning.
Vid ett par tillfällen har den som skulle haft pengarna fått fråga efter sin ersättning mer än en gång innan den betalats ut. Hur många som har drabbats totalt nämns dock inte.
Den anställdas svårigheter att sköta sitt arbetet uppmärksammades för första gången för flera år sedan. För tre år sedan omplacerades personen. De två senaste åren har ledningen tagit fram flera utvecklingsplaner och andra stödåtgärder. Trots det har problemen fortsatt.
Den anställda har själv medgivit vissa brister, men anser sig i huvudsak ha de kunskaper som krävs för att sköta arbetet.
Nu blir det Försäkringskassans personalsansvarsnämnd som får avgöra personens framtid hos myndigheten
Sydsvenskan har sökt chefen för Försäkringskassan i Lund för en kommentar.
Gå till toppen