Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsarfilm: Här slår polisen liggande supporter med batong

Polisen har anmält sig själva efter att en polisman slog en svartklädd fotbollssupporter vid Folkets Park under söndagen.

I klippet ovan, som är filmat på söndagen klockan 12.35, syns flera svartklädda personer röra sig längs Norra Parkgatan. När en polisbuss kör in framför supportrarna börjar de springa från polisen.
Skärmdump från läsarfilmen.
De flesta av de svartklädda personerna kommer förbi polisen. Men en person hamnar på efterkälken. En polis slår ner personen, som går emot poliserna med uppsträckta armar och personen hamnar på marken. Ytterligare en polis kommer sedan in i situationen och utdelar minst tre slag med en batong mot den liggande personen.
Skärmdump från läsarfilmen. En person med uppsträckta armar blir nedslagen av polisen.
Skärmdump från läsarfilmen. På filmen syns hur en ytterligare en polis utdelar minst tre slag med en batong mot den liggande personen.
HD och Sydsvenskan har varit i kontakt med personen som filmade händelsen, som önskar vara anonym.
– Jag hatar fotboll av hela mitt hjärta, mycket på grund av den här kulturen. Jag tycker den här supporterskiten är fruktansvärd överlag. Men det jag tyckte var obehagligt var att snubben som kommer i slutändan inte vill slåss. Han hade fattat att han inte kom förbi gänget av piketpoliser och sträcker upp händerna, säger personen.
När söndagens kommenderingschef Stefan Sintéus sett filmen ihop med en jurist beslutades det att anmäla händelsen vidare till polisens avdelning för polisbrott, särskilda utredningar.
– Det är inget konstigt, när han [Sintéus] ser filmen fattar han beslutet och filmen överlämnar vi under morgondagen till särskilda utredningar, säger Ewa-Gun Westford, kommunikatör vid polisen.
Hur händelsen rubriceras är inte bestämt.
– Beslutet är taget att man skriver en polisanmälan och sedan går den in till särskilda utredningar. Där får man ta ställning till hur man ska rubricera det och hur man ska gå vidare, säger Ewa-Gun Westford.
Vilka poliser som syns i filmen visste inte Ewa-Gun Westford när HD och Sydsvenskan pratade med henne på söndagskvällen. Men i sina system ska polisen kunna se vilken patrull som var på platsen vid tillfället.
– Det ska säkert inte vara några svårigheter, säger Ewa-Gun Westford.
Enligt tipsaren sprang resten av de svartklädda supportrarna in i Folkets park och sedan ut mot Falsterbogatan.
Det här var inte första oroligheten i samband med mötet mellan Malmö och Hammarby. Under söndagen skadades även en polis då han blev knuffad och bröt armen under ett supporterbråk i närheten och ungefär 100 supportrar omhändertogs. På lördagen drabbade också MFF- och Hammarbysupportrar samman på Bergsgatan.
Vet du mer? Kontakta oss! Ring 040-71234, mejla oss på 71234@sydsvenskan.se eller skicka sms/mms till 71234. Tack!
Läs alla artiklar om: Bråken inför Malmö FF-Hammarby
Gå till toppen