Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Håkan Hellström byter bokningsbolag

Håkan Hellström byter bokningsbolag från svenska Live Nation till tyska FKP Scorpio, skriver Expressen. Bytet bekräftas av festivaljätten, som bland annat arrangerar Bråvallafestivalen.

Håkan Hellström på Ullevi i juni i år. ArkivbildBild: Adam Ihse/TT
– Det stämmer att Håkan Hellström ska arbeta med oss, säger bolagets vd Folkert Koopmans till Expressen.
– Jag kan inte berätta hur vi övertalade honom. Men det gjorde vi, säger han.
Enligt uppgifter till tidningen finns det också planer på en stor sommarturné för Hellström nästa år. Detta vill FKP Scorpio dock inte kommentera.
– Vi arbetar på något. Exakt vad det blir kommer vi att gå ut med om ett par veckor, säger Koopmans till tidningen.
Håkan Hellström har haft ett mycket framgångrikt 2016. De två spelningarna på Ullevi i Göteborg i juni slog publikrekord, då totalt 141 288 personer såg honom. I september meddelade Spotify att han är Sveriges mest spelade manlige artist på strömningstjänsten, med 878 000 lyssnare i månaden.
I slutet av augusti släpptes hans senaste, åttonde album "Du gamla du fria" som gick direkt upp i topp på albumlistan. I höst är Hellström dessutom aktuell med spelningar i Göteborg, Oslo, Stockholm, Malmö och Linköping i slutet av november och början av december.
I ett sms till TT skriver Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation, att de inte kommenterar avtal eller förhandlingar.
"Men självklart är det tråkigt att inte jobba med Håkan längre efter 16 år av ett mycket fint samarbete och en fantastisk resa. Samtidigt ser vi närmast fram emot en grym arenaturné om några veckor".
Hellströms bolag Tro & tvivel AB gjorde förra året en vinst på 1,7 miljoner kronor före skatt. Det var blygsamt jämfört med tidsperioden juli 2013–december 2014, då vinsten landade på 30,8 miljoner kronor.
I fjol hade Hellström inte några större framträdanden.

Fakta: Håkan Hellström

Håkan Georg Hellström, född 2 april 1974, inledde sin musikkarriär i Broder Daniel i slutet av 1990-talet. Han spelade trummor i indiepopbandet fram till 1994. Spelade sedan trummor i Honey Is Cool – ett indierockband som frontades av Karin Dreijer, i dag i The Knife.
Återvände till Broder Daniel 1997, som basist, och fortsatte att spela med bandet fram till 2002. Då hade han redan hunnit solodebutera med det extremt hyllade albumet "Känn ingen sorg för mig Göteborg" (släpptes 2000).
Har sedan dess släppt skivorna "Det är så jag säger det" (2002), "Ett kolikbarns bekännelser" (2005), "Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått" (2005), "För sent för Edelweiss" (2008), "2 steg från Paradise" (2010), "Det kommer aldrig va över för mig" (2013) och "Du gamla du fria" (2016).
Gå till toppen