Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna skyllde på stress – parkeringsböter blev dyrare

Den som glömmer parkeringsskivan på grund av stress ska slippa parkeringsböter. Det hävdade en kvinna som i våras fick böter utanför affären ÖoB i Malmö. Det slutade med att hon fick betala tre gånger så mycket.

Eftersom kvinnan inte ville betala böterna hamnade ärendet i tingsrätten. Kvinnan berättade för domstolen att hon helt enkelt glömt att lägga parkeringsskivan i vindrutan. Men eftersom det inte var någon trafikfarlig parkering så skulle hon inte betala böter, menade hon.
Tingsrätten övertygades inte. Det kan visserligen finnas tillfälle då det är ”uppenbart oskäligt” med parkeringsböter konstaterar rätten och hänvisar till lagtextens förarbeten. Men där framgår också att den som har glömt att visa parkeringstillstånd ”inte utan vidare” ska slippa böter, skriver domstolen.
Kvinnan måste nu utöver parkeringsböterna på 400 kronor även bidra till rättegångskostnaderna med 900 kronor.
Gå till toppen