Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Militären i Burma kränker mänskliga rättigheter."

Möjligheterna för internationella påtryckningar har minskat trots att Burma har en lång väg kvar till full respekt för de mänskliga rättigheterna, demokrati och fred. Det skriver Kristina Jelmin och Johanna Kvist, Svenska Burmakommittén.

Burmesisk polis patrullerar längs gränsen till Bangladesh. Burmas Nobelprisbelönade inofficiella ledare Aung San Suu Kyi har fått internationell kritik efter rapporter om övergrepp mot landets muslimska minoritet. Den nya regeringen brottas med den starka interna opinion som ser rohingya som illegala invandrare från Bangladesh, skriver artikelförfattarna.Bild: Thein Zaw
I morgon, den 8 november, har ett år gått sedan det historiska valet i Burma dålandets demokratiska opposition tog hem en överlägsen valseger. Militären som styrt landet i årtionden lämnade efter sig ett Burma som präglas av människorättsbrott, etniska och religiösa motsättningar liksom väpnade konflikter.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen