Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Att nämna Trump i samma andetag som Hitler och Ceausescu är kanske orättvist."

Rasande människor låter sig sällan övertygas av briljanta argument. De måste erbjudas ett alternativ som de kan tro på. Problemet just nu är att något sådant alternativ inte finns. Det skriver Ian Buruma, professor i demokrati, mänskliga rättigheter och journalistik vid Bard College i New York.

Donald Trump kramar den amerikanska flaggan under ett valmöte igår. De nyrika är en lika betydelsefull kraft i populismens framväxt som fattiga och lågutbildade människor som känner sig svikna av etablissemanget, skriver Ian Buruma.Bild: Alex Brandon
Nyligen deltog jag i en rundvandring i parlamentet i Bukarest. Det är inrymt i det storhetsvansinniga palats, byggt på 1980-talet på order av Rumäniens diktator Nicolae Ceausescu som störtades och avrättades innan det stod färdigt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen