Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Komikern Måns Nilsson startar bokningsbolag med eventproffs

Den skånske komikern Måns Nilsson startar bokningsbolag tillsammans med eventrutinerade Eleni Cronström. Tillsammans ska de se till att skånska galor och konferenser bokar in skånska komiker och konferencierer istället för att vända sig till Stockholm.

Måns Nilsson och Eleni Cronström startar bokningsbolaget Vi och Vänner.Bild: Vi och Vänner
Måns Nilsson har tillsammans med Anders Johansson gjort sig ett namn över hela Sverige som komikerparet Anders & Måns. Men på senare år har han sysslat väldigt mycket med att regissera olika galor och shower i Skåne. Tillsammans med Eleni Cronström har han arrangerat Malmö näringslivsgala de senaste fem åren.
Nu vill de två utveckla sitt arbete och startar därför bokningsbolaget Vi och Vänner som ska hjälpa skånska konferenser och galor att boka bra moderatorer och konferencierer. Eleni Cronström har drivit eventbolag i tio år och har arrangerat galor och konferenser i femton år.
– Det finns en hel del bokningsbolag i Stockholm och även på andra ställen i landet, men det finns inget renodlat bokningsbolag för detta i Malmö eller Skåne. Vi ser hur skånska företag som ska ha konferenser flyger ner moderatorer från Stockholm, trots att vi vet att det finns jätteduktiga moderatorer här i Skåne. Men de är kanske inte lika kända. Framför allt inte av bokningsbolag i Stockholm. Så där vill vi hjälpa till eftersom vi har det här kontaktnätet, säger Måns Nilsson.
En tanke hos Vi och Vänner är att se till att skånska komiker och journalister ska få fler av moderatorsjobben.
– Jag har ett bra kontaktnät när det gäller komiker och underhållare och Eleni har ett bra kontaktnät när det gäller potentiella kunder. I förlängningen har vi också en tanke på att ordna utbildningar för journalister i Skåne som vill bli bättre moderatorer. Det finns ju många bra journalister, men det är bistra tider för dem med arbetstillfällen som försvinner, säger Måns Nilsson.
Du sänder själv radio och regisserar galor och skriver eget. Hur mycket ska du jobba med detta?
– Jag kommer att jobba med det några dagar i veckan. Eller några nätter i veckan, säger Måns Nilsson.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen