FCR

Stjärnan vill stanna i Rosengård så länge Trump är president

FC Rosengårds amerikanska Ella Masar McLeod beskriver onsdagsmorgonen som en mardröm. – Vi går mot en skrämmande tid, menar hon.

Inför onsdagens avresa till Prag steg Ella Masar McLeod upp och satte på datorn för att se hur stor Hillary Clintons segermarginal blev. Det som mötte henne var fortfarande abstrakt på kvällen.
– Jag har hunnit prata med några som röstat på Donald Trump och de har förklarat att de gjort det för att de inte ville att Hillary Clinton skulle blir en docka för Barack Obama, berättar Ella Masar McLeod.
– Jag kan ändå inte förstå det för jag är demokrat.
Hon ger bara det amerikanska folket skulden för att landet valt en "oerfaren och historielös" kandidat som president för de kommande fyra åren.
– Det är resultatet av vår egen ignorans och för att vi inte kan se USA i ett större perspektiv, menar hon, men tröstar sig med att det amerikanska systemet är uppbyggt så att kongressen också har en stark makt och förhoppningsvis kan se till så att det inte blir "vilda västern" i politiken.
Själv är hon inte särskilt positiv till att återvända till sitt hemland med sin fru Erin McLeod under de närmaste åren.
– Jag gick faktiskt in till Therese [Sjögran, sportchef i FC Rosengård] idag och bad om att få skriva på för ytterligare fyra år i klubben så att jag slipper åka tillbaka till ett USA med Donald Trump som president.
– Jag är också glad över att jag även har ett kanadensiskt pass.
Ella Masar McLeod har vid ett tillfälle träffat Donald Trump. Hela hennes dåvarande lag blev hembjudet.
– Jag har faktiskt mött honom en gång. Vi fick komma dit på påskmiddag och jag tyckte redan då att han var en skrämmande man.
Ella Masar McLeod ger inte mycket för den bild som Donald Trump vill ge av sig själv utan menar att han tillhör de som kunnat förverkliga sina affärsdrömmar tackvare ett stort kapital som han ärvt.
I demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton såg hon en som kunde utveckla ObamaCare och som lovade satsa på studentlån för unga.
– Jag ger hellre och ser att folk som behöver får hjälp, än behåller mer i egen ficka och ser att två procent av befolkningen blir ännu rikare.
Efter sitt år i Malmö lovordar hon skolan, vården och barnomsorgen i den svenska välfärden.
– Det positiva med valet är att USA nu får se vad girighet är och att de fokuserat på fel saker. Det är inte "The american dream" som det kommer att få.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Läs alla artiklar om: Donald Trump ny president
Gå till toppen