Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Godmagasinets nya skepnad lockade många nyfikna

Malmö har en saluhall igen och nyfikenheten var stor bland premiärbesökarna.

Malmö saluhall är invigd.Bild: Hussein El-alawi
Många gick runt för att se vad saluhallen på Gibraltargatan kan erbjuda. Några var på plats för att söka inspiration. Som elever och lärare från Tamu kantin, en restaurangutbildning för unga vuxna på Öresundsgården i Limhamn.
André Sandberg Hanse, Mariam Fathi och Klara Kullberg hade begett sig till saluhallen för att få inspiration till deras egen restaurang.Bild: Hussein El-alawi
– Vi har varit och tittat på grönsakerna, druckit gott kaffe och nu väntar vi på vår lunch. Det här ger oss inspiration till vår egen restaurang, berättar läraren Klara Kullberg.
Eleverna André Sandberg Hansén och Mariam Fathi ger det gamla godsmagasinets nya skepnad mer än godkänt.
– Det hade varit kul att jobba här, nickar Mariam Fathi.
Teälskaren Todd Grube från New York ger sin första mugg te i nya saluhallen godkänt.Bild: Hussein El-alawi
Det är långa köer till lunchställena. Vid ett bord sitter tenörden Todd Grube från New York med en mugg av det rökiga teet lapsang souchong.
– Jag är väldigt, väldigt noga med mitt te. Det här är gott, säger Todd Grube som helst brygger det kinesiska fermenterade teet Pu-er från Yunnan-provinsen.
Grönsakshörnan fick många att stanna till.Bild: Hussein El-alawi
Det är trångt i gångarna mellan butiks- och restaurangdiskarna. Kött, fisk, grönsaker, blommor med mera får positiva kommentarer av många förbipasserande som främst verkar vara på plats för att titta och fotografera denna första förmidddag.
Broccoli och svartkål på stam fick flera att stanna till och använda sin mobilkamera, precis som varorna i lösviktsaffären Gram.
För åtta år sedan stängde saluhallen på Lilla torg, men det var ännu längre sedan den hade karaktären av just en saluhall - restauranger och kaféer tog över ytorna i det nu som enbart är restauranger.
I Malmö Saluhall är det lika många handlare som restauranger och kaféer. Godsmagasinet, som stått tomt sedan 1955, har bokstavligen fyllts med dofter, smaker och färger.
Och när vädret tillåter det kommer det att vara torghandel och plats för lunchätare även utomhus.
Gå till toppen