Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Södra Förstadsgatan stängdes av efter ras från fasad

Södra Förstadsgatan stängdes på lördagseftermiddagen av efter att murbruk och stenar rasat från en fasad. Sydsvenskan har talat med en kvinna som var nära att träffas av två stora stenar.

Bild: Patrick Persson
– De var stora som tegelstenar, om inte större. Jag var ute och gick på stan när jag stannade utanför en butik. Då kom någon från personalen och sa ’du kan inte stå här, det rasar stenar’ och så föste hon in mig i butiken, berättar det anonyma vittnet.
Samtidigt föll två stora stenar ner på trottoaren. Personal i butiken hade nyss upptäckt raset och rusat in för att hämta tejp så att de kunde göra en provisorisk avspärrning. Det var då kvinnan var nära att träffas.
– Det var hysteriskt. Jag fattade först inte vad som hände, berättar hon.
De två stora klumparna med puts som var nära att träffa kvinnan.Bild: Läsarbild
Händelsen inträffade vid tvåtiden. En stund senare kom personal från räddningstjänsten och gatan spärrades av. Fasaden inspekterades sedan med hjälp av en kranbil.
Raset skedde från toppen av byggnaden cirka 15 meter upp i luften.
– Det har trillat grejer. Det är puts från något ornament på en fasad, säger Mattias Sköld, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.
Turligt nog skadades ingen.
Personal från det fastighetsbolag som äger huset säkrade senare på eftermiddagen fasaden genom att bland annat sätta upp ett nät där raset skedde. Avspärrningarna kunde därefter tas bort.
Bild: Patrick Persson
LäsarbildBild: Margaretha Dahlqvist
Gå till toppen