Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stjärnkrögare misshandlad på snabbmatsrestaurang

Malmökrögaren Anders Vendel misshandlades svårt av tre okända män tidigt på lördagen och hamnade på akuten.

Anders Vendel, krögare på The More Bistro i Malmö, har blivit misshandlad under lördagsmorgonen.Bild: Peter Frennesson
"2 av männen tar mina armar bakifrån .. den 3 börjar boxa mig allt han kan i ansiktet ... jag försöker värja mig med benen.. efter ca 20 knytnävar i ansiktet kommer jag ner på golvet.. alla 3 sparkar så mycket det går på mitt ansikte och huvud....", skriver Malmökrögaren Anders Vendel på Facebook.
Misshandeln skedde på en snabbmatsgrill på Per Albin Hanssons väg klockan 04.25 under lördagsmorgonen.
– Målsägaren befinner sig på en snabbmatsrestaurang och en okänd man kommer fram och tjafsar. Det uppstår handgemäng och den okända mannen slår målsägaren med knutna nävar. Han faller till golvet och blir sparkad och har fått skador i ansiktet. Han har fått hjälp att ta sig till sjukhuset, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Enligt Anders Vendels Facebookuppdatering befinner han sig fortfarande på akuten för att bli röntgad. Han uppger själv att han blev misshandlad av tre män. Anledningen till bråket är, enligt Vendel själv, att han var lik "mr Trump".
"jag har bruten näsa, bulor, igensatt öga, mun läppar och käke.. även en bruten höger tumme.." skriver han i sitt inlägg.
Anders Vendel är en av Malmös mest profilerade krögare och har tidigare och är nog för de flesta mest känd för att ha drivit restaurang Sture på Adelgatan i Malmö under tio års tid. I våras sålde han restaurangen till Karim Khouani på Ambiance à Vindåkra.
Anders Vendel är numera krögare på The More Bistro i Mazettihuset.
Gå till toppen