Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så många besökte Malmö saluhall första helgen

Det blev publiksuccé under Malmö saluhalls första helg. Minst 15 000 personer beräknar ägarna att det kan ha varit som besökt saluhallen under de tre första dagarna. Men flera utmaningar kvarstår.

Den nya saluhallen i Malmö lockade mycket folk hela helgen.Bild: Hussein El-alawi
I fredags premiäröppnade Malmö saluhall i korsningen Gibraltargatan/Neptunigatan och under hela helgen var det väldigt mycket folk i rörelse i huset.
Syskonen Nina och Martin Karyd som ligger bakom satsningen är otroligt nöjda med intresset. På lördagseftermiddagen ringlade sig kön långt ut på Gibraltargatan för att få komma in i saluhallen.
– Vi är glada att solen lyste och tror att våra musiker lyckades hålla gästerna i god stämning vid de tillfällen vi fick bromsa inpassagen lite. Men vilket mottagande! säger Nina Karyd.
Hon kan inte ge en exakt siffra på hur många besökare de har haft i helgen eftersom de inte har någon besöksräknare. Efter att ha räknat på hur många portioner handlarna har serverat så vågar hon sig ändå på en gissning.
– En gissning är att här totalt under fredag, lördag och söndag varit minst 15 000 gäster. Vi hade gissat att det skulle komma många gäster för att mest titta, men det var även många som handlade, säger Nina Karyd.
– Förutom Malmöbor så upplever vi att det har varit många från orterna runt omkring, även från Helsingborg och förvånansvärt många danskar, säger Nina Karyd.
Men de har också upplevt en hel del problem under första helgen. Det mesta har varit förknippat med den stora folktillströmningen.
– Mycket handlar om att hitta flöde och logistik i de små köken och en gedigen prepp dessförinnan. Flera fick tillfälligt pausa försäljningen för att hinna ikapp, något vi uppmuntrade redan innan för att inte riskera kvalitet. Dock har det varit rörigt, svårt med källsortering och lite trångt, säger Nina Karyd.
– Flera av de som serverar mat önskar sig längre öppettider för middagsgäster. Dock är vi överens om att hålla våra öppettider så här för att inte riskera att vi och handlarna tar på sig mer än vad man mäktar med och då riskera sämre kvalitet, säger Nina Karyd.
Håll koll på Malmös mat- och restaurangliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen