Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man i 30-årsåldern mördad på Seved

Under måndagskvällen blev en man skjuten på Köpmansgatan i Malmö. Han dog senare av sina skador.

Bild: Patrick Persson
Vid klockan 20.45 larmades polisen till Köpmansgatan på grund av en skottlossning.
En man i 30-årsåldern dog efter att ha blivit skjuten.
– Han är avliden och anhöriga är underrättade, säger Louise Ercolino på Region Skånes pressjour.
Han hittades utomhus, i anslutning till en fastighet och fördes till akuten i Malmö med ambulans där han senare förklarades avliden.
Hans anhöriga är underrättade.
Hela Köpmansgatan spärrades av i båda ändar. Polisen knackade dörr för att få mer information om händelsen och sökte i området med vapenhund.
På tisdagsförmiddagen var ingen person är gripen och polisen hade ingen misstänkt. Den tekniska undersökningen på platsen är avslutad och avspärrningarna ha hävts.
– Vi har gjort vissa tekniska fynd, säger Nils Norling, polisens informatör.
Enligt uppgifter från platsen hittades en tomhylsa. Tomhylsan har markerats med en orange kon utanför en trappuppgång på Köpmansgatan.Bild: Patrick Persson
När Sydsvenskan kom till platsen vid 21.20-tiden var det mycket folk vid avspärrningarna runt Köpmansgatan.
En person som var i en lägenhet i närheten och som önskar vara anonym uppfattade det som att ungefär fem skott avlossats och att skottlossningen skett inne i en lägenhet eller i en trappuppgång.
– Vi hörde ungefär fem skott i en följd, vi vågade inte titta ut direkt men när vi gjorde det såg vi att det var några killar vid en portingång. Det tog ungefär en till två minuter innan polisen kom fram till platsen, säger personen.
Att flera skott avlossats bekräftas av polisen.
När polisen sedan började spärra av runt platsen ska ett större antal personer ha stormat emot porten och förbi avspärrningarna. Enligt en person på plats ska det har rört sig om ett 40-tal personer.
Från det att larmet om skottlossningen kom till dess att mannen lastades i ambulans tog det ungefär 35 minuter, enligt vår fotograf Patrick Persson.
Akuten i Malmö fick polisbevakning efter händelsen. När Sydsvenskan passerade vid 22.15-tiden sågs 15-20 personer stå utanför akuten. Polisen hade då spärrat av runt akutmottagningen.
– Det handlar om oroliga anhöriga och ibland är det mycket känslor, då begär akuten hjälp. Vi hade poliser på platsen, säger Nils Norling.
Polisen har inlett en förundersökning om mord. Det här är det elfte mordet i Malmö det här året och den andra mordutredningen som startar på två dagar.
Det sätter hård press på en redan kraftigt belastad polisorganisation.
Läs också Elfte mordet i Malmö – förstärkning på väg
Sedan innan har polisen i Skåne slut på mordutredare och har fått låna in utredare från andra delar av landet, något Sydsvenskan skrivit om tidigare.
Läs också Rekordstor mordvåg över Skåne
Akuten spärrades av.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen