Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Mattias Oscarsson: Han gör film av Philip Roth

Efter en lång karriär bakom kulisserna är James Schamus en av den amerikanska filmbranschens mest älskade doldisar. Nu regidebuterar 57-åringen med en filmatisering av Philip Roths "Indignation". – Det är svårt att överföra Roth till film.

James Schamus, längst till vänster, under inspelningen av "Indignation" som bygger på Philip Roths roman. Huvudrollerna spelas av Logan Lerman och Sarah Gadon.Bild: Alison Cohen Rosa
Ständigt Nobelprissnuvade Philip Roth anses av många vara USA:s främste nu levande författare men det har gjorts överraskande få lyckosamma filmatiseringar av hans romaner. Hollywood ger dock inte upp: snart kommer skådespelaren Ewan McGregors regidebut "American pastoral", och idag är det svensk biopremiär för James Schamus "Indignation", baserad på romanen med samma namn från 2008, en halvt självbiografisk skildring av författarens collegetid på 50-talet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Filmfredag 18 november
Gå till toppen