Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vestas sägs överväga förvärv i Kina

Danska Vestas, en av världens största inom vindkraft, uppges vara på väg att köpa in sig i kinesiska United Power. Arkivbild.Bild: Niels Husted AP/TT
Den danska vindturbintillverkaren Vestas överväger att helt eller delvis köpa United Power, en av de största konkurrenterna i Kina, rapporterar den danska affärssajten Finans.dk med hänvisning till flera oberoende källor.
Skulle affären bli av skulle Vestas antagligen kunna bli störst i världen på vindkraft igen – en position som gått förlorad sedan tyska Siemens köpt spanska Gamesa och amerikanska General Electric köpt franska Alstom samt danska LM Wind Power, en tillverkare av rotorblad.
Vestas kommunikationschef Michael Zarin vill inte bekräfta uppgifterna, men säger att organisk tillväxt är den huvudsakliga strategin för Vestas.
"Givet vår industriledande position och starka balansräkning är vi öppna för andra möjligheter för att stärka vår tillväxtstrategi, om de uppstår", tillägger han dock i ett mejl till Finans.dk.
Gå till toppen